Fortsatt på tredjeplass

Selv om de andre lagene spilte full ligarunde i helgen, er Liverpool fortsatt oppe på tredjeplass i Premier League før juleprogrammet tar til. Parry vil han en investor som deler klubbens verdier.

Selv om de andre lagene hadde full spillerunde i Premier League i helgen, klarte Liverpool å beholde sin tredjeplass på tabellen. Dette trass i at de røde nå har to kamper mindre spilt enn de aller fleste av sine konkurrenter.

Chelseas sterke 2-0 seier på Highbury betyr at avstanden opp til rubellaget fra vest-London er på hele 15 poeng igjen. Men de blå er et av lagene som de røde altså har to kamper til gode i forhold til. Tottenham hadde sjansen til å fravriste Liverpool tredjeplassen i dag, men mislykkes med det ettersom de bare klarte uavgjort i en underholdende 3-3 kamp i Middlesbrough. Det betyr at de hvite fra nord-London er á poeng med Anfield-klubben, men Liverpool har tre mål bedre målforskjell.

Mourinho regner nå United og Liverpool som de hardeste utfordrene
Etter å ha beseiret Arsenal 2-0 på Highbury ligger nå Chelsea hele 20 poeng foran Arsene Wengers mannskap. Etter kampen avskrev Chelsea-manager Jose Mourinho Arsenal i gullkampen, og slo fast at Manchester United og Liverpool er de to eneste reelle utfordrerne i så måte.

- Distansen ned til Arsenal er nå så stor at vi trenger ikke å bekymre oss mer for dem. Men distansen ned til Manchester United og Liverpool medførte at et uavgjort resultat her på Highbury i dag ikke ville ha vært godt nok for oss. Vi måtte gå for de tre poengene, sa Mourinho etter kampslutt i Arsenals storstue.

Onuoha vil bli i City
Manchester Citys tenårings-stopper Nedum Onuoha har vært sterkt linket til Liverpool den siste tiden. I kveld uttaler 19 åringen til Sky Sports sitt nettsted at han er smigret over å bli linket til de røde, men han slår samtidig fast at han ikke har som intensjon å snu ryggen til City, trass i at han sliter med å spille seg til plass i førsteelleveren på City of Manchester Stadium for tiden.

- Det har vært rapportert at Liverpools speidere har fulgt meg, men det er det eneste jeg vet om saken. Dersom det er sant, er jeg smigret. Jeg vil selvfølgelig være beæret om de regjerende europamestrene var interesserte i mine tjenester, men det er ikke det samme som å si at jeg ønsker å forlate City. Jeg er veldig godt fornøyd her. Jeg har gått gradene her, og føler meg som en del av klubben, uttaler Onuoha.

Liverpool søker fortsatt investor
Som vi så vidt nevnte tidligere i dag, fortsetter Liverpool FC sin søken etter nye investorer. Men Rick Parry påpeker at investorene må passe Liverpool like mye som Liverpool må passe investorene. Den daglige lederen gjør et stort poeng ut av det må være en type partner som kan tjene klubbens interesser på lang sikt. Han slår fast at en ny investor må gå som hånd i hanske med klubbens sjel, verdier og tradisjoner.

- Vi arbeider fortsatt hardt med dette. Det er veldig viktig at vi finner noen som deler våre verdier og hunger etter sportslig suksess. Det må være fundamentet som et samarbeid skal bygges på. En investor må akseptere at det er bare en ting som betyr noe for Liverpool FC, nemlig å vinne trofeer, slår Parry fast.

- Vi leter åpenbart etter noen med finansielle muskler. Noen som virkelig kan hjelpe oss et nivå opp og frem. Vi er fornøyd med fremgangene til klubben vår, men vi akter ikke å hvile på laurbærene. Vi er på ingen måte ferdige med å bygge denne klubben. Det er fortsatt en del som gjenstår, og vi har et stadion som vi må finansiere. Så vi ser etter noen som er villige til å ta del i vår visjon og hunger etter suksess. Men det må samtidig være noen med dype lommer,  la han til i et intervju med BBC Radio Five Live i helgen.

- Det er viktig at vi får tak i noen som ønsker å være tilknyttet klubben på lang sikt. Dette handler ikke om å få rask avkastning på pengene som blir sprøytet inn. Det handler om å erkjenne klubbens storhet og støtte den. Det handler om å dele våre verdier, og det handler om å ønske seg vedvarende sportslig suksess.

- Dersom noen er ute etter å tjene raske penger på oss, kan man bare glemme det. Vi ser etter noen som ønsker å dele en spennende tid sammen med verdens beste klubb. Det er investoren som ønsker dette vi leter etter.

Parry uttaler også at Liverpool til stadighet kikker seg om etter nye spillere.

- Jeg tror ikke vi noen gang kommer til å slå oss til ro i den tro at vi har den perfekte spillerstallen. Vi er fornøyd, ettersom vi har en bedre tropp enn i fjor, og laget spiller mye bedre som enhet. Man kan se et mønster i spillet nå. Et system. Og spillerne har stor selvtillit for øyeblikket. Men vi vil alltid se oss om etter toppspillere. Vi er fornøyd med fremgangen som er dokumentert, men vi ønsker å gjøre det lille ekstra som vil føre til at vi blir skikkelige utfordrere til ligatittelen.

- Vi er et bedre lag enn i fjor, takket være at den harde jobbingen til Rafael Benitez på treningsfeltet begynner å bære frukter. Det ville aldri skje over natten, selv om mange forventet det. Vi har hentet noen brukbare spillere, og vi har hatt litt mer hell med skader enn i fjor. Med en god trener og manager kan du alltids håpe på gode resultater, avsluttet Parry.