Fra «verdens verste» til «verdens beste»?

Fotballen byr på oppturer og nedturer - det har Sami Hyypiä fått erfare. Ian Rush og Paul Ince i veldedighetsturnering.

I disse dager forbereder Liverpool-spillerne for et knippe kamper som kan ende med at de blir kronet som verdens beste klubblag – helt på tampen av år 2005.

Da var situasjonen en ganske annen i begynnelsen av det samme. Særlig ille så det ut da de røde røk ut av FA-cupen for lille Burnley, og Sami Hyypiä var da en del av laget som flere mente måtte være det dårligste i klubbens i historie.

I dag har den store finnen tatt seg tid til å reflektere over hvor mye som har skjedd på ett eneste år.

– Etter Burnley-kampen var det mange som hadde mye å si, og det hadde de full rett til. Men vi bare fortsatt å gjøre jobben vår, og siden da har mye skjedd. Nå kan vi bli verdensmestre, oppsummerer den hodesterke spilleren.

Om turneringen han står foran sier midtstopperen at han sikter mot å yte sitt absolutt beste. Som om det må begrunnes, legger han til:

– Det er første gangen jeg deltar i denne turneringen, og det kan også være den siste. Dette er som et spennende eventyr, og det ville være en stor prestasjon hvis vi klarte å vinne hele greia. I så fall vil navnene våre bli stående i historiebøkene for alltid.
 
Ince og Rush spiller sammen
Lørdag 7. januar blir Johannesburg åsted for en veldedighetskamp til inntekt for Nelson Mandelas barnefond.


Ian Rush.

De to lagene består av tidligere storspillere fra Europa og Afrika, og to av dem har forbindelse til Liverpool: Blant spillere som Brian Laudrup og Ruud Gullit, stiller også Paul Ince og Ian Rush.