Garcia føler seg klar for fysisk batalje

Landslagsuttatte Garcia om sine tilpasningsvansker. Benitez etterlyser flere scoringer. Vanskelig for Gerrard å holde fokus. Rafa med planen klar. De røde må ta etter Evertons lagmoral. Rob Styles dømmer.

Luis Garcia har hatt problemer med å venne seg til den fysiske spillestilen i Premier League. 26-åringen tror likevel han vil takle intensiteten i søndagens oppgjør mot Everton, noe som vil bli hans første Merseyside-derby. Han sto over på Goodison Park tidligere i sesongen grunnet skade.

- Jeg er klar for kampen, og jeg vet hva som venter meg. Jeg spilte ikke mot Everton , men jeg så kampen. Jeg vet at det vil bli en tøff kamp. Men det er én vi må vinne. Det vil bli en fysisk batalje, men jeg tror jeg kan håndtere det. Jeg er mer vant til denne type kamper nå etter neste en sesong i England. Jeg har lyst til å vise folk at jeg kan spille og gjøre det godt i slike kamper. Jeg vet jeg kan spille bra i ulike kamper og gjøre ting for laget. Jeg ønsker å bevise det på søndag. Å venne seg til fotballen i dette landet er vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg, men jeg er fast bestemt på å fortsette med å arbeide hardt og gjøre de rette tingene for å bli bedre. Det er veldig annerledes enn hva jeg var vant med i Spania. Da jeg kom hit, begynte jeg bra. Jeg spilte som jeg alltid hadde gjort i Spania. Så begynte forsvarerne å kjenne mer til meg, og det ble hardere, fordi noen lag er ikke interessert i å spille fotball. De ønsker bare å stoppe meg. Jeg liker ikke den type fotball, men jeg må venne meg til det. Det er en utfordring for meg, men én jeg har tro på jeg kan klare.

 

Garcia nettet to ganger mot Leverkusen, noe som betyr at spanjolen står med åtte nettkjenninger denne sesongen.

- Jeg var veldig fornøyd med de to scoringene. De var veldig viktige for meg, fordi jeg alltid har ønsket å score mange mål. Noen ganger ser jeg tilbake på kamper med en viss skuffelse, fordi jeg ikke har scoret. Jeg har nå åtte mål denne sesongen, og jeg synes ikke det er dårlig. Men jeg synes jeg burde ha scoret ti eller tolv, fordi jeg har hatt mange sjanser. Jeg vet at jeg kan bedre og hjelpe laget enda bedre. Jeg tror at neste sesong vil gå bedre for meg. Jeg har tro på det. Jeg er sterkere nå enn da jeg kom.

 

Liverpool ligger syv poeng bak Everton før helgens oppgjør, men Garcia tror de røde også spiller i Champions League neste sesong.

- Selvsagt er jeg sikker på at vi slutter på 4.plass. Det er fremdeles nok poeng å spille om, og vi kan klare det. Det er slik vi må tenke. I øyeblikket kan vi ikke si at vi er bedre enn Everton, fordi de ligger på fjerde og vi er bak dem. Så langt har de vært bedre enn oss, men sesongen er ikke slutt ennå. Det er fremdles tid å gjøre det på. Vi kan ikke tenke på annet enn å vinne denne helgen. Resultatet mot Everton var skuffende, fordi det trolig var vår viktigste kamp for sesongen, men vi presterte ikke. Det er imidlertid historie nå og vi må tenke på neste kamp. Jeg kan virkelig ikke vente på derbyet. Jeg er sikker på at alle spillerne er på hugget og at fansen vil støtte oss. Vi bare trenger å vinne.

 

Mot landslagsdebut for Garcia?

Luis Garcia har blitt belønnet for sin stigende formkurve med plass i den spanske landslagstroppen til privatlandskampen mot Kina i Salamanca 26.mars og til VM-kvalifiseringskampen mot Serbia & Montenegro i Beograd fire dager senere. Han har to ganger tidligere vært innkalt, men har fremdeles til gode å spille for A-landslaget til Spania.

 

Benitez etterlyser flere scoringer

De røde har nå kun scoret åtte mål på de siste 10 ligakampene, og gått målløse av banen i de tre siste. Milan Baros har for eksempel kun nettet tre ganger på de 16 siste kampene, uansett turnering.

- Ja, vi må score flere mål, men vi må bare jobbe hardere for å få samarbeidet til å fungere, sier Benitez. – For å gjøre det må vi skape flere muligheter. Innlegg, dødballer, vi har prøvd alt, men vi vet vi må vinne ballen oftere rundt 16-meteren. Det vil gi oss flere muligheter. Milan har spilt sammen med en spisspartner og gjort det bra, akkurat som han har gjort det alene. Hans problem er at han ikke finner rom. Uten rom er han ikke like effektiv, enten han spiller alene eller sammen med Morientes.

 

- Vanskelig for Steven å holde fokus

Steven Gerrard sliter med formen om dagen, og Rafael Benitez mener det er umulig for kapteinen å ikke la seg påvirke av alle spekulasjonene rundt spillerens fremtid.

- Vi leser og hører noe om Steven Gerrard hver uke, sier Benitez og refererer til saken om Ashley Cole.

- Jeg har snakket med ham og jeg vet at han ønsker å gjøre sitt beste for klubben, men det er ikke lett. Han er ung. Han har vært her hele sitt liv og nå hører han at folk rundt ham prater om at han skal til andre klubber for å vinne trofeer. Det kan ikke være lett for ham å konsentrere seg. Vi prøver å hjelpe ham, så vi kan få se den Steven Gerrard vi kjenner. Den Steven Gerrard vi så på begynnelsen av sesongen. Det er hva vi trenger.

 

- Vi kan lære av Evertons lagmoral

Rafael Benitez berømmer måten Evertons mindre kjente og lite meritterte spillere klarer å prestere på. Benitez gjorde det samme i Valencia, der han snøt langt mer fashionable klubber på sølvtøy. Den eneste måten å ta igjen Everton på denne sesongen er å ta etter deres lagånd.

- Det er sant at vi kan lære av dem. Som manager kan man analysere sine egne spillere og tro at de er bedre enn de er. Men hvis man ikke viser den samme mentaliteten i hver kamp som de gjør, vil man ikke få de samme resultatene. Når jeg ser på laget deres, finner jeg spillere som arbeider for hverandre for å få resultater. Vi må gjøre akkurat det samme over en lang periode. Det er vanskelig når man ikke vinner slik at spillerne får selvtillit, men vi må tenke mer som et lag. Da er jeg sikker på at våre fotballegenskaper vil vise seg langt bedre.

 

Benitez med planen klar

Benitez oppdaget i sitt første Merseyside-derby at det handler vel så mye om arbeidskapasitet som dyktighet.

- Jeg er sikker på at de vil forsøke på det samme som de gjorde forrige gang, da de kjempet veldig hardt. Jeg vet at det vil bli en test på lik linje med den vi hadde mot Blackburn. Derfor må vi heve nivået og spille langt bedre enn i forrige lokaloppgjør og i midtuka. Vi har forsøkt å forbedre forsvaret, men ved å gjøre det har vi kanskje mistet noe fremover. Nå må vi få den rette balansen. Jeg ønsker å se høyere intensitet. Det første derbyet var veldig som jeg forventet. Vi vet hvor viktig kampen er, ikke bare grunnet tabellposisjonen, men også for supporterne. De går til kampen med mye selvtillit, og jeg forventer at de vil være kompakte i forsvar og prøve seg på kontringer. Kanskje dette er vår andre cupfinale denne sesongen. Vi møter et lag med mye selvtillit, Vi lever for viktige kamper og denne er veldig viktig. Det å vinne driver meg mer enn det faktumet at det er et lokaloppgjør. Jeg tenker ikke et tap i denne kampen, men bare på å redusere avstanden.

 

Styles dømmer

Rob Styles er utnevnt til å dømme Liverpool-Everton. Han har delt ut 40 gule og fire røde denne sesongen.