Garcia trente ikke, Baros mottar fortsatt behandling

Garcia trente ikke dagen før Champions League-semifinalen mot Chelsea. Milan Baros trolig spilleklar, men får fortsatt behandling. Carragher kan miste eventuell finale med advarsel.

Til tross for tidligere optimistiske meldinger i løpet av dagen vedrørende skadesituasjonen før avreise fra Melwood, viser det seg kanskje at alt ikke er like rosenrødt som først antatt.

 

Nyheten om at Harry Kewell er tilbake i stallen vil gi oss et alternativt på kanten dersom det skulle bli nødvendig i heksegryta i London. Kewell mangler kamptrening, men kan være aktuell til benken. Det var også den positive nyheten. Luis Garcia trente ikke med laget i dag. Den tekniske midtbanespilleren fikk en smell i midtukekampen mot Portsmouth og det er usikkert om han er klart fra avspark i morgen.

 

Mye frem og tilbake også vedrørende Milan Baros. Tidlig på ettermiddag meldte Sky Sports News at tsjekkeren er spilleklar. Spissen er lappet sammen etter den tøffe behandlingen på Selhurst Park, og er med i troppen, men mottok i dag fortsatt behandling for skaden. Han er med andre ord enda ikke 100 %.

 

Når har Rafa Benitez enda ikke hatt den luksusen av å velge mellom mange skadefrie spillere denne sesongen. Før sesongens viktigste kamp hittil gjenstår det derfor fortsatt å se hvem som blir helt friskmeldt fra ”sykehuset” og hvem som blir kastet utpå med håp om at de skal holde mesteparten av kampen. The story of the season…

 

Carragher mister finalen?

Sammen med Alonso, Warnock og Finnan mangler Carragher bare én advarsel før han må ut å sone karantene i Champions League. Gult kort i morgen på noen av disse spillerne betyr at de må stå over hjemmekampen. Eller enda verre: et kort i returkampen betyr at de må stå over en eventuell finale. Hos Chelsea er Gallas, Carvalho og Johnson i samme situasjon. Alle kortene fra årets sesong følger med over til neste sesong. Skulle for eksempel Carragher få sitt tredje kort i finalen må han stå over første kamp neste sesong.

En lang Champions League turnering kan gi mange spillere som risikerer å miste finalen på dette stadiet. Vi har seg mange slike "hjerteskjærende" situasjoner tidligere sesonger også. UEFA vurderer nå å endre på disiplinærreglene slik at spillerne kan unngå å sone selve finalen. En regelendring vil imidlertid ikke tre i kraft før etter denne sesongen.