Gerard Houllier støtter Rafael Benitez

Franskmannen forsvarer spanjolen, som selv forsvarer sine spillere. - Fjerdeplass blir vanskelig, innser Dietmar Hamann. Tap også for bunnlaget Liverpool U18.

Liverpool forrige manager støtter klubbens nåværende manager i en tøff tid. Gerard Houllier mener Rafael Benitez (bildet) gjorde riktig i å sende unggutta ut mot Burnley.
- Det handlet nok ikke om manglende respekt, så jeg mener ikke han gjorde noe galt. Husk at han sliter med svært mange skader, slik vi også gjorde forrige sesong, sier franskmannen til BBCs Sportsweek.
- Det laget han sendte utpå kunne lett ha vunnet. De slo jo ut Tottenham av Ligacupen, og hadde det ikke vært for det selvmålet, ville de fått omkamp, påpeker Houllier, som ellers forteller at de engelske spillerne satte mest pris på FA-cuptrofeet da Liverpool vant tre cuper i 2001.

- Fjerdeplass blir vanskelig
Stemningen er laber etter gårsdagens tap på sydkysten. Manageren oppfordrer til å se framover, og det gjør Dietmar Hamann. Men det er ikke bare lystelige utsikter.
- Vi er sju poeng bak Everton, og selv om vi skal møte dem, kan ikke det korte ned avstanden til mer enn fire poeng. Så det blir tøft, innser tyskeren.
Det største problemet denne sesongen mener han er at laget har vært for ustabilt.
- Av og til spiller vi strålende, før vi plutselig spiller dårlig. Dette skyldes ikke bare skader, men også at vi stadig må tilpasse oss nye spillere. Resultatet blir uansett at vi hele veien plukker med oss for få poeng, sier Hamann, som likevel har stor tro på Benitez, som han mener har en god langtidsplan. 

Støtte til spansk-importer
To som trenger støtte i dag, er to av Rafael Benitez' siste innkjøp, nærmere bestemt argentinske Mauricio Pellegrino og spanske Fernando Morientes. Førstnevnte gjorde en svært dårlig figur i går, mens Morientes også sliter med å få vist hva han kan. Rafael Benitez nekter likevel å gi opp håpet om at de to spillerne vil slå til.
- Begge to spiller og trener godt, mener manageren.
- De er begge vinnere, men trenger å tilpasse seg den engelske fotballen. Husk for eksempel Robert Pires, som også slet med å tilpasse seg. Men se på ham nå! Ting tar tid, minner "Rafa" om.

To tomålstap
Om det går dårlig med seniorene, går det ikke stort bedre med U18-laget. Også unggutta røyk nylig ut av sin FA-cup. Og, som førstelaget, slapp også U18-gutta inn to mål i første omgang i går. Det skjedde mot Crewe Alexandra på Akademiet i Kirkby. De røde klarte ikke å score mål i andre omgang, så enden på visa ble tomålstap. Liverpool U18 ligger nå på bunnen av tabellen.

Diomede flytter på seg
Til slutt tar vi med at Bernard Diomede har gått til det franske andredivisjonlaget Creteil. Dette skjer etter at han har vært på prøvespill hos West Bromwich, uten å få kontrakt. Spilleren, som forlot Liverpool for to år siden, skriver derfor under på en to og ett halvtårskontrakt i hjemlandet. 31-åringen har vært klubbløs siden han forlot franske Ajaccio i sommer.