Gerrard fokuserer på fremtiden

Steven Gerrard har lagt fjorårets kamper bak seg, og velger nå å rette fokus på de kommende møtene med Chelsea. McAuley om reservelaget. Parry bekymret.

- Jeg syntes jeg gjorde en grei innsats mot Chelsea i fjor, selv om jeg kanskje ikke spilte opp mot mitt beste i alle kampene.

Dette sier Steven Gerrard i et intervju med Liverpool Echo i forkant av kveldens storkamp på Anfield.

- Spekulasjonene omkring min fremtid påvirket nok mitt fokus av og til, innrømmer kapteinen.

Men legger raskt til:
- Jeg har lagt alt dette bak meg nå, og tenker bare på å spille best mulig fotball. For meg er også det som skjedde i Champions League i fjor historie. Nå må vi se fremover. I denne bransjen lever vi ikke på gamle laurbær. Vi ønsker å vinne flere trofeer.

Gerrard tror de røde kan oppnå et godt resultat mot Chelsea i kveld, og at dette dermed kan bli et løft for Liverpool med tanke på resten av sesongen.

- Vi ønsker å bli det første laget som slår Chelsea denne sesongen, og vise at vi mener alvor både i Europa og i ligaen. Vi vet hvor mye vi har å tjene på å vinne en kamp som dette. Vi var i skyene i garderoben etter kampen i mai. Den følelsen vil vi prøve å finne tilbake til. Men du oppnår ikke det ved å se tilbake. Du oppnår det kun ved lignende resultater i store kamper.

- Dette er en ny mulighet for oss til å oppleve en ny stor kamp i Champions League. Gutta er klare for kampen, og vi tenker ikke på det faktum at vi skal møte dem to ganger denne uken. Det har vi ikke råd til å reflektere over. Vi ønsker å konsentrere all vår energi om den første kampen nå, og etterpå vil vi tenke på ligaen. Vi må alle spille opp mot vårt beste i kveld, og jeg er sikker på at vi vil gjøre det.

Om gapet opp til Chelsea i ligaen, har kapteinen følgende å si:
- Som vår manager allerede har sagt, så er ikke denne avstanden så stor som den ser ut for. Folk kan velge å se bare på forskjellen i antall poeng, men vi har styrket laget og har kamper til gode på Chelsea. Ligatabellen gir således ikke noe riktig bilde av situasjonen, og det er fortsatt tidlig i sesongen. Vi vet vi har kvalitetsspillere her, og hver gang vi har spilt mot Chelsea har det vært jevne kamper. Jeg forventer ikke at det blir annerledes i kveld, og dersom vi får et godt resultat vil det bevise at vi ikke er så langt etter de.

Gerrard tror også på Liverpools supportere er ivrige etter å repetere stemingen fra i vår.

- Atmosfæren vil igjen være spesiell, som den alltid er når vi spiller i Champions League på hjemmebane. Vi vet at fansen vil støtte oss, og alle vet hvilken forskjell de utgjorde i vår. Ikke bare mot Chelsea, men i alle rundene. Suporterne elsker Champions League like mye som spillerne, og vil nok en gang spille en rolle.

McAuley glad for å se Kewell tilbake
Liverpools reservelagstrener Hugh McAuley mente at det mest positive med reservelagets 1-0 tap for Leeds i går kveld, var Harry Kewells suskessfulle comeback. Australieren erstattet Adam Hammill etter 62 minutter, og spilte i en rolle som tilbaketrukket spiss den siste halvtimen av kampen.

- Harry virket komfortabel. Nå vil han trappe opp treningen, for å finne tilbake til formen. Forhåpentligvis er han klar for flere kamper med det første.

- Det ble en skuffende kveld for oss. Leeds var skarpe, og på hugget hele kampen igjennom. Det var bare ett mål som skilte lagene, etter at vi ikke forsvarte oss bra nok ved en anledning, og ble straffet for det.

- Vi hadde et par sjanser til å slå tilbake i andre omgang, ved Harry Kewell og Godwin Antwi, men vi tok ikke vare på disse. Leeds forsvarte seg bra, og var raskt oppe i våre spillere, og nektet oss dermed rom.

Sjansen til Kewell kom på overtid, da australieren bommet fullstendig på ballen i god posisjon. Han feilberegnet spretten på et langt utspark fra keeper Willis, da han befant seg helt alene med keeper.



Parry bekymret
Rick Parry roser i dag Liverpool-supporternes oppførsel i Champions League, samtidig som han er bekymret for alle bøtene de røde pådro seg på grunn av hendelser på tribunene i forrige sesong. Derfor oppfordrer han alle røde på tribunene til fortsatt å være gode ambassadører for klubben.

- Jeg holder alltid av våre supportere, med rette. Men jeg må be dem være på vakt, fordi vi har måttet betale noen sure bøter i det siste, som var linket til episoder på tribunene i Champions League. Det inntrykket må vi få rettet på.

- Hver gang en Liverpool supporter tenner et bengalsk lys får vi en bot. UEFA sine retningslinjer på dette punktet er veldig strenge. Vi fikk høye bøter etter at fakler ble tent på Atatürk Stadion. Vi fikk bøter for at plastikkflasker var kastet inn på banen, og vi får også bøter hver gang tilskuere løper ut på banen.

- For eksempel var alle imponert over stemningen i semifinalen mot Chelsea på Anfield. UEFA-presidenten sa stemningen var helt utrolig, men UEFA ila oss likevel en bot da to Barcelona-fans løp ut på banen i et publisitets-stunt for en nettside, der Jose Mourinho var målet for protesten.