Gerrard har blitt potet på landslaget

Steven Gerrard har blitt brukt i flere posisjoner både på klubb- og landslag de siste ukene. Tidligere røde overtar Tranmere? Jewell ønsker managerjobben på Anfield. Siste lag til klubb-VM klart.

Steven Gerrard uttaler i dag at han ønsker å ofre seg for laget, dersom det hjelper England til å finne vinnerformelen i neste års VM i Tyskland. Scouseren ble brukt i flere ulike posisjoner av Sven Göran Eriksson mot Argentina, og han sier i dag at han ikke har noe i mot å spille i andre posisjoner enn den som han selv regner som sin sterkeste.

Gerrard er klar på at han er best når han får spille sentralt på midtbanen, men han har måttet fylle andre posisjoner både for Liverpool og England de siste ukene. Under 3-2 seieren over Argentina i Geneve i helgen, spilte Liverpool-kapteinen i tre ulike posisjoner i løpet av kampen. Han startet på venstreflanken. Men da Joe Cole kom på banen, ble han trukket inn i sin familiære rolle i midten, før han avsluttet matchen som høyreback.

Gerrard innrømmer at det er vanskelig å omstille seg fra den ene posisjonen til den andre, men er villig til å være med på slike kompromiss-løsninger dersom laget som helhet kan dra nytte av det.

- Jeg er en type spiller som kan spille hvor som helst. Det er en fordel for meg. Tre posisjoner i en og samme kamp er ikke uvanlig for mitt vedkommende. Ofte kan det være både fire og fem. Jeg klager ikke, sier han.

- Laget som helhet er viktigst, og jeg skal gjøre mitt beste der manageren ønsker at jeg skal spille. Det er ofte vanskelig å spille i uvante posisjoner både på klubb- og landslaget, men jeg var fornøyd med innsatsen min på lørdag. Jeg syntes det gikk ganske bra i alle tre posisjonene, legger han til.

- Jeg er villig til å ofre min beste posisjon, for å gjøre en jobb for manageren og laget.

Gerrard tror for øvrig at Eriksson vil bruke ulike midtbane-kombinasjoner under VM, alt etter motstandernes styrker og svakheter.

- Manageren vil nok forandre på midtbanen fra kamp til kamp, alt etter hvem vi spiller mot. Spiller vi mot sterke lag, vil han nok gå for en mer disiplinert midtbane og bruke Ledley King. Spiller vi mot noen vi tror vi kan slå uten å anstrenge oss for mye, vil han nok gå for en mer angrepsvillig midtbane med Joe Cole. Det er greit å ha variasjons-muligheter, og også være i stand til å forandre på ting midt i kampene.

Gerrard syntes det var viktig å slå erkerivalen Argentina, men legger samtidig vekt på å dempe forventningene til England før VM.

- Vi hadde tro på at vi kunne slå Argentina. Det var en fantastisk kamp å spille i, og vi tar med oss mye selvtillit fra dette oppgjøret. Nå har vi ikke flere landskamper før i mars, så det ville ha vært ille å tape denne kampen. Alle var i skyene etterpå, men jeg vil oppfordre samtlige til å komme ned på jorda igjen. Det er noen virkelig gode lag som skal være med i VM. Vi er ett av flere, men vi må bevise det når alvoret begynner. Vi vet vi kan slå alle når vi har dagen, men i VM-turneringer er marginene små. Du må legge vekt på de små detaljene, samtidig som du må ha flaks, avslutter Gerrard.

Tidligere røde overtar Tranmere?
I vår gikk det rykter på Merseyside om at trioen Jason McAteer, Steve McManaman og Robbie Fowler ønsket å ta over styringen av Tranmere Rovers. Nå blir to andre tidligere Liverpool-spillere imidlertid linket til en overtagelse av klubben, nemlig duoen Ian Rush og John Barnes. De to herrene har også, i likhet med McAteer, blitt nevnt som kandidater til managerstillingen i Birkenhead-klubben.

Jewell kunne tenkt seg Liverpool
Wigans suksess-manager Paul Jewell har i helgen uttalt at han ikke kunne tenke seg å være manager for England, men at han ikke ville ha noe i mot å ta over sjefsstolen på Anfield en gang i fremtiden. Den tidligere Liverpool-reserven uttaler til Sunday Mirror at Englands-jobben ikke tiltaler han. Scouseren synes imidlertid ikke at han mangler ambisjoner, og ville ikke ha noe i mot å bli manager for barndomsklubben i hjembyen.

Alle lagene til klubb-VM nå klare
Etter at egyptiske Al Ahly kvalifiserte seg til klubb-VM i Japan i helgen, er nå samtlige klubber som skal være med i turneringen klare. Kairo-klubben ble afrikanske mestere lørdag kveld, etter at de slo tunisiske Etoile Sahel over to kamper.

Fra før er Liverpool, Sao Paolo fra Brasil, Sydney FC fra Australia, Deportivo Saprissa fra Costa Rica og Al Ittihad fra Saudi-Arabia klare for turneringen i desember.

Spilleoppsett for turneringen blir dermed slik (norsk tid angitt):

1. Søn 11.des 11:20 Toyko
Al Ittihad (KSA) –Al Ahly (EGY) 

2. Man 12.des 11:20 Toyota
Sydney FC (AUS) - Deportivo Saprissa (CRC)

3. Ons 14.des 11:20 Tokyo
Vinner 1 - Sao Paulo FC (BRA)

4. Tor 15.des 11:20 Yokohama
Vinner 2 - Liverpool FC (ENG)

5. Fre 16.des 11:20 Tokyo
Taper 1 – Taper 2

6. Søn 18.des 08:20 Yokohama
Taper 3 – Taper 4

7. Søn 18.des 11:20 Yokohama
Vinner 3 – Vinner 4 Alle kampene i turneringen arrangeres etter cup-prinsippet. Det betyr at dersom det er uavgjort etter 90 minutter, så spilles det ekstraomganger på 2x15 minutter. Er det fortsatt uavgjort, så blir det straffesparkkonkurranse. I kamp 6 (bronsefinalen) spilles det ikke ekstraomganger, men går rett på straffespark.

Hver klubb kan melde på makismalt 23 spillere og av disse må tre være keepere. Ifølge turneringsreglementet forplikter klubbene å stille med sine antatt beste lag.