Gerrard: - Jeg har ingenting å bevise

Steven Gerrard mener ikke han har noe å bevise etter hat-tricket mot TNS i går, men er glad for støtten fra tribunen. Kapteinen vil bli hvilt oftere denne sesongen. Zaragoza presser Milito-prisen i været. Riise får lønnsøkning.

Liverpool-manager Rafa Benitez hevdet at Steven Gerrard gjenvant noe av supporternes tillit med sin strålende match og hat-trick mot TNS i går kveld. – Det var viktg for Steven å spille en god kamp foran våre egne fans, og de vet nå at han vil yte maks for laget. Han spilte meget bra, og gjorde tre mål. Han er vår kaptein, og fortsetter han å spille som dette har jeg stor tro på at dette blir en bra sesong. Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å bygge et lag rundt han. Han er en nøkkelspiller som gir oss mange muligheter, men det var viktig for han å vise sin hengivenhet til klubben i kveld, uttalte Rafa etter kampen.

Gerrard selv mente imidlertid at han ikke hadde noe å bevise overfor fansen, etter å ha gjort sitt første hat-trick for de røde. – Det var kjekt å gjøre tre mål, men jeg følte ikke at jeg hadde noe å bevise. Fansen vet  hva jeg er i stand til. Jeg har ingenting å bevise overfor andre enn meg selv. Jeg ønsker å fortsette læringsprosessen, og stadig forbedre meg som spiller, og først og fremst ha mer suksess. Det tok lenger tid å få ordnet opp med kontrakten enn jeg håpte på. Jeg ønsket å signere rett etter finalen i Istanbul. Men nå er alt skrevet under på, og jeg har lagt dette bak meg. Fansen har vist at de fortsatt støtter meg etter alt som har skjedd, og jeg er veldig godt fornøyd med det. Jeg er en stolt kaptein av dette laget. Manageren styrker nå stallen, mens spillerne som alt er her bare blir bedre, og vi hungrer etter å vinne flere titler.

Gerrard vil bli hvilt oftere
Det ventes nå at kapteinen blir hvilt, sammen med mange andre førstelagsspillere, når returmøtet mot TNS går av stabelen på Racecourse Ground i Wrexham kommende tirsdag.
- Vi er klare for returen. Jeg er sikker på at manageren vil ta ut et lag som vil få oss til neste runde, men TNS var sterke og velorganiserte. Manageren deres har fått dem i tidlig form, og de vil helt sikkert gi oss god motstand også i neste kamp. Tanken var å avgjøre alt på hjemmebane, men vi har fortsatt ikke gjort hele jobben. Men det burde likevel bli en komfortabel kamp i neste uke, sa Gerrard.

Sky Sports sitt nettsted skriver for øvrig at det er planlagt at Steven Gerrard skal hviles mer og spille færre kamper for Liverpool den kommende sesongen enn det som var tilfelle i fjor, for blant annet å sikre at han ikke er utbrent til VM i Tyskland. – Jeg har pratet med manageren og trenerstaben om dette, og vi har blitt enige om at jeg ikke skal brukes hele tiden. Jeg vil spille omtrent samme antall matcher som de andre landslagsspillerne, slik at jeg kan bevare formen til, og tåle, VM-sluttspillet.

McKenna innrømmer klasseforskjell
TNS-manager Ken McKenna måtte innrømme at Steven Gerrard simpelthen ble for god for hans spillere. – Han var utrolig, og han spilte mot oss på akkurat samme måte som han ville ha spilt mot AC Milan. Du kan rett og slett ikke stoppe en spiller av hans kaliber. Det var klasseforskjell på lagene, men bedre lag enn oss har kommet til Anfield og tapt med samme sifre. Vi var veldig nære et godt resultat, og hvem vet hva som vil skje i returkampen? Kanskje kan vi gjøre det samme med Liverpool som de gjorde med AC Milan i Istanbul?

Zenden fornøyd med debuten
En som var godt fornøyd med å få sin debut på Anfield etter kampen, var nederlandske Boudewijn Zenden. – Vi visste ikke hvem som skulle starte kampen før tett opptil kampstart, så jeg var godt fornøyd med å få en halvtime på banen, bare for å se reaksjonen til publikum. Og den var fantastisk, sier Zenden om innhoppet i andre omgang.

Zaragoza presser Liverpool
Real Zaragoza har høynet prisen på Gabriel Milito i håp om å holde Liverpool på en armlengdes avstand. Nå forlanger den spanske klubben plutselig hele £11.7M for midtstopperen. Liverpool bød som kjent £7.5M for argentineren i går, og er trolig lite villige til å gå særlig høyere.

Riise får lønnsøkning
I forbindelse med at Liverpool i går offentliggjorde at Sami Hyypiä får tilbud om en ny toårskontrakt, kom det også fram at John Arne Riise vil bli honorert for stabilt godt spill med en lønnsøkning. Sunnmøringen har fortsatt to år igjen av kontrakten med de røde, og det skal ikke være snakk om å forlenge kontrakten ytterligere i forbindelse med denne lønnsjusteringen.