Gerrard klar for å skrive ny kontrakt

Steven Gerrard har i dag uttalt til Sky Sports News at han håper å skrive under ny kontrakt med Liverpool før sesongstart. Djimi Traore med hard kritikk av Gerard Houllier. Jamie Redknapp må legge opp. Bryan Robson bekrefter at han ønsker Chris Kirkland.

Steven Gerrard har i dag offentlig gjentatt sitt ønske om å forbli på Anfield, og uttalt at han ønsker å ha sin fremtid klarlagt før sesongstart. Trass i at scouseren vant Champions League med moderklubben nylig, har det i etterkant av finalen vært spekulert iherdig i engelsk presse om at de rødes kaptein fortsatt ville forlate klubben. Men under en golfturnering organisert av Andy Gray og Gary McAllister kom Gerrard i dag med sitt klareste hint om at han skriver under ny kontrakt med Liverpool. 

 

- Vi kommer til å ha samtaler med klubben i slutten av måneden, eller i begynnelsen av juli. Ballen er nå spilt over til klubben. Jeg er klar for nye samtaler, og jeg venter bare på at de skal gi beskjed til meg selv og mine rådgivere om når og hvor disse skal finne sted, uttalte Gerrard til Sky Sports News. 

 

Når han fikk direkte spørsmål om dette betydde at han kom til å bli på Anfield, la han til: - Selvsagt. Ja. Jeg har fortsatt to år igjen av min nåværende kontrakt. Vi har ikke snakket om noen ny kontrakt ennå, og jeg vet ikke hvor lang tid forhandlingene om en ny kontrakt vil vare. Men jo snarere samtalene begynner, jo bedre er det, for jeg vil ha fremtiden min klarlagt før sesongen starter.

 

Gerrard la heller ikke skjul på at han ønsket nye spillere velkommen til klubben, og at han så med spenning frem til hvilke nye fjes Rafael Benitez vil handle inn i sommer: - Jeg er sikker på at det vil bli gjort forandringer. Det har manageren sagt han vil gjøre. Det har vært mange spekulasjoner i avisene, så jeg er sikker på at troppen vil få nye tilskudd. At spillere kommer og går skjer i alle klubber, og jeg ser fram til å begynne og trene sammen med våre nye spillere. 

 

Etter UEFA sin avgjørelse om at Liverpool må gjennom alle kvalifiseringsrundene til neste års Champions League, betyr det en rekordtidlig sesongstart for Gerrard & Co. Men  scouseren uttrykte uansett glede over UEFA sin beslutning om  å la Liverpool få lov til å forsvare tittelen.

 

- UEFA tok en korrekt beslutning. Turneringen heter Champions League, og det er viktig at tittelforsvareren får lov til å forsvare tittelen sin. Det blir en lang sesong, men jeg ser fram til den. Sist sesong endte på best mulige måte. Vi vant den gjeveste turneringen av dem alle. Men det har vi lagt bak oss nå. Vi må forbedre oss i ligaen, og sikre oss enda flere troféer, avsluttet Liverpools kaptein.

 

Traore med Houllier-kritikk

Liverpool-forsvarer Djimi Traore rettet i dag flengende kritikk mot sin tidligere manager, landsmannen Gerard Houllier. I et intervju med franske L’Equipe uttalte blant annet Traore at han følte seg utstøtt av Houllier, og forsvareren mener oppsiktsvekkende nok at den franske kontingenten på Anfield under Houllier aldri fikk en fair sjanse til å vise seg frem. Rafael Benitez sin inntreden som Liverpool-manager har som kjent revitalisert Traores Liverpool-karriere. Selv mener spilleren at han for lengst hadde vært borte fra klubben nå, om Houllier hadde fortsatt som manager.

 

- Houllier gjorde mye bra arbeid her. Han sørget blant annet for at det ble bygd et flott treningsanlegg. De engelske spillerne satte stor pris på han, og jeg kan skjønne hvorfor. Men mange av franskmennene fikk aldri sjansen til å spille nok og vise seg frem under hans tid her. Vi måtte jobbe dobbelt så hardt og dobbelt så mye for å få spille. Så jeg har blandede følelser når det gjelder Houllier, avslører Traore.

 

I dag har jeg bevist at det ikke var hans fortjeneste at jeg befant meg i en så stor klubb. Jeg fortjener å spille for Liverpool. Personlig stolte jeg ikke på Houllier mot slutten av hans tid her. Jeg var oppbrakt over behandlingen han ga meg. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg banket på døren hans og ba om å få forlate klubben. Jeg var frustrert fordi jeg ikke fikk spille, og ingenting forandret seg. Dersom han hadde blitt i klubben ville jeg ikke ha vært i Liverpool lenger. Alle franskmennene som spilte her under Houllier var frustrerte, fordi vi så hvordan våre landsmenn fikk slippe til i Arsenal, uttaler sidebacken.

 

Redknapp må legge støvlene på hylla

Det ser ut til at tidligere Liverpool-kaptein Jamie Redknapp må legge fotballstøvlene på hylla for godt. Southampton-spilleren er ventet å offentliggjøre beslutningen om å legge opp senere i uka, etter et besøk hos knespesialisten Richard Steadman i USA nylig. Den tidligere landslagsspilleren måtte ha smertestillende sprøyter foran hver kamp i sesongen som gikk, og Steadman har nå rådet Redknapp til å gi seg med fotballen og heller tenke på helsa.

 

Midtbanespilleren kom til Liverpool fra Bournemouth i 1991 for £350 000. En rekordsum for en tenåring den gangen. Han fikk 240 kamper i løpet av sine 11 år på Anfield. Han stoppet på 17 landskamper og 1 mål for England.

 

Robson innrømmer at han ønsker Kirkland

West Bromwich-manager Bryan Robson har i dag overfor Sky Sports innrømmet at han ønsker å styrke stallen med Liverpool-keeper Chris Kirkland.

 

- Vi er interesserte i å bringe Chris Kirkland hit på lån. Jeg håper at vi kan holde samtaler med spilleren denne uka, for å få til en avtale. Vi må hente han hit slik at han kan trene med oss, for vi vil gjerne få bekreftet at han er skadefri før vi tar noen endelig beslutning, uttaler Robson.