Gerrard klar for sitt viktigste derby

Steven Gerrard mener han aldri har vært involvert i en viktigere kamp mot Everton enn på søndag. Alan Hansen tror på et tradisjonelt lokalderby. Rafael Benitez: - Jeg samarbeider godt med Harry Kewell.

Penger og prestisje på spill

Nedtellingen til det 201. Merseyside derby er begynt.  Det vil aldri bli noe likegyldig oppgjør mellom de røde og de blå, men Everton har nå muligheten til å komme høyere på ligatabellen enn Liverpool for første gang siden 1987.  Det kan samtidig bety en 4.plass i Premier League, noe som gir mulighet til en lukrativ passasje til Champions League.  Ingredienser som gjør at kaptein Steven Gerrard mener at dette trolig er det viktigste lokaloppgjøret han noen gang har spilt.

 

- Denne gangen dreier det seg om mer enn lokal stolthet, det kan også dreie seg om millionbeløp.  Dette kan være det største Merseyside derby jeg noen gang har spilt, sier Stevie G.

 

- Vi har alltid hadde en god statistikk mot Everton, fordi vi har hatt det beste laget.  Vi har spilt den beste fotballen og vi har hatt en større ønske om å vinne.  Jeg mener at det laget vi har spilt med på Goodison de siste par sesongene har vært bedre enn hva de har kunnet stille med, men Everton har gjort det virkelig bra i år.  David Moyes har ingen god statistikk å vise til i lokaloppgjør, og jeg har tro på at vi kan få det riktige resultatet.

 

- Dette er sesongens favorittkamp for meg, og jeg tror det har med atmosfæren å gjøre.  Atmosfæren er veldig, veldig aggressiv.  Det er mye lyd, rivaliseringen er fantastisk, og så snart fløyta går vet du at det er en annerledes kamp enn noen annen i løpet av sesongen.

 

- Hvis du vinner et derby vil det sørge for at alle rundt klubben kan smile, og det vil gi laget selvtillit og et løft foran de neste kampene.

 

 

- Forsvarspillet avgjørende

Liverpools legendariske midtstopper Alan Hansen, som nå er fotballekspert hos BBC, tror søndagens TV-kamp vil ligne et klassisk Merseyside derby.  Det vil si en fotballkamp som spilles i hundre kilometer i timen, og hvor form og spillermateriell har langt mindre å bety enn i andre kamper.

 

- Dette vil bli fartsfylt, intenst, taklingene vil komme susende, og det er ikke plass for de med dårlig hjerte.  Dette vil bli noe helt annet enn Liverpools målløse kamp mot Blackburn.  Alle spillerne vil være topp motivert, og hvis de ikke er det til en slik kamp burde de ikke spille profesjonell fotball.

 

- En kan se bort i fra hvem som er i form eller ikke.  Det vil bli lite av av finspill.  Tid og rom vil være på en minnimum og alt kan bli avgjort ved en enkeltstående feil.

 

- Steven Gerrard er naturlig nok en nøkkelmann, og som laget viste mot Bayer Leverkusen kan de være sterke når det fungerer.  De har imidlertid for ofte fulgt opp en god kamp med en dårlig en.  Benitez vil ikke ønske at de skal variere fra store høyder til dype daler på søndag.

 

- Everton vil gjøre det vanskelig for dem, siden de er sterke defensivt.  En kan trolig si at de er enda bedre på bortebane med den formasjonen de har.

 

- Nøkkelen for meg vil være forsvarspillet.  En feil kan avgjøre dette, men begge lag har erfarne karer i Alan Stubbs og David Weir hos Everton og Sami Hyypiä og Jamie Carragher for Liverpool.  Det kan til og med dreie seg om de to keeperne, Nigel Martyn og Jerzy Dudek.  Martyn har hatt en fin sesong for Everton, mens Dudek har gjort feil for Liverpool, men det betyr ikke at situasjonen vil bli slik på søndag.

 

- Det er små marginer som kan bli avgjørende, men belønningen kan bli enorm for vinneren.

 

 

Rafa søker våpenhvile
De engelske avisene har de siste dagene vært fulle av stoff om ”striden” mellom Rafael Benitez og Harry Kewell.  Manageren satte først spørsmålstegn ved alle skadene til Harry, før australieren ble sitert på at det var meningsløst å anklage ham for å simulere skadet.  Kewell er for tiden i Munchen, hvor han blir behandlet av den tyske eksperten Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart.  Rafael Benitez ringte imidlertid sin spiller i går etter all trykksverten som var blitt brukt, og sier at det ikke er noen problemer de to i mellom:  - Mitt forhold til Harry er godt og han har sagt at han ikke kalte meg løgner, noe jeg tror ham på.  Jeg tror han er frustrert, fordi han ønsker å spille og være frisk.  Vi ønsker det beste for ham, slik at vi nå vil se hva denne behandlingen vil gi av resultater. 

- Vi ønsker at han skal være spilleklar igjen om noen få uker, og det gjør han også.  Jeg er sikker på at han vil spille mer for Liverpool denne sesongen.  Han får nå injeksjoner i lysken og for øyeblikket ser det ut som om situasjonen er under kontroll, selv om vi vil vite mer om dette innen en uke eller to.