Gerrard slipper straff

Steven Gerrard blir ikke straffet for sin rolle i tumultene mot Newcastle 2.juledag. Nå satser den scoringshungrige kapteinen på å nærme seg 20 ligamål denne sesongen.

Det engelske fotballforbundet har i dag bekreftet at Steven Gerrard ikke vil bli straffet for sin opptreden i tumultene som oppstod etter Lee Bowyers stygge takling av Xabi Alonso, i kampen mellom Liverpool og Newcastle på Anfield 2.juledag.

Taklingen førte som kjent til håndgemeng der en rekke spillere var involvert. Gerrard skubbet blant annet Alan Shearer i ryggen, og tok tak i Bowyer i halsregionen. Peter Crouch slipper også ytterligere straff etter å ha fått gult kort, ettersom hans dytt av Bowyer ble sett av dommeren og straffet der og da.

FA sier nå at saken anses som avsluttet fra deres side, og den eneste som blir straffet er altså Lee Bowyer selv. Hans appell mot de røde kortet dommer Mark Halsey delte ut, ble som kjent avslått i går, og urokråka må dermed stå over Newcastles tre neste kamper.

Ti strake før nyttår?
Liverpool satser nå på å avslutte 2005 med ti strake ligaseire. Da må West Bromwich slås hjemme på Anfield i morgen. De røde topper nå alle formtabeller, men Chelseas stabile form gjør at avstanden opp til ligatronen fortsatt er betydelig. Liverpool er 15 poeng bak Mourinhos mannskap, med to kamper til gode.

Gerrard drømmer om 20 scoringer
Steven Gerrard har aldri gjort flere mål for Liverpool enn denne sesongen. Scoringen hans mot Everton på onsdag var hans 14. for sesongen, derav 5 i ligaen. Kapteinen står bokført med 28 kamper så langt, noe som betyr at han i snitt scorer i annenhver kamp. Nå drømmer han om å score minst 20 ganger før sesongen er over, og ser frem til møtet med West Bromwich i morgen. Med fire mål på de siste åtte ligakampene, tyder formen på at han er i stand til å avslutte 2005 på best mulig måte. Selv er Gerrard imidlertid minst like godt fornøyd med sin form, som sine scoringer, denne sesongen.

- Jeg gjør det bra om dagen, og jeg ønsker å score enda flere mål. Selv om vi tar bort scoringene i kvalifiseringen til Champions League, er jeg godt fornøyd. Men jeg føler samtidig at jeg kunne ha gjort enda flere mål, sier han.

- Når ligasesongen er over, ønsker jeg å ha passert 10 ligamål med god margin, og nærme meg 20 så mye jeg kan. Det er mitt personlige mål nå, legger han til.

- Jeg har vært fornøyd med formen min fra dag en denne sesongen. Den viktigste faktoren er at jeg har fått være skadefri. Jeg håper det fortsetter. Bank i bordet!

- Når jeg får være skadefri, medfører det at jeg får trene hardt og regelmessig, og dermed klarer jeg også å yte maksimalt til enhver tid. Jeg føler jeg har vært mye mer stabil denne sesongen enn jeg var i fjor. Jeg var ikke fornøyd med mitt spill i fjor, da det ble påvirket av alle tankene jeg bar på da, sier Gerrard med referanse til Chelsea og overgangstankene.