Gerrard spiller trolig for England

Sven Göran Eriksson mener Steven Gerrard vil riste av seg sin leggskade og spille for England mot Wales på lørdag, og hinter om en startplass for Jamie Carragher. Forfall fra Potter. Gera linkes. Lettet Cisse.

Sven Göran Eriksson tror Steven Gerrard blir skadefri og spilleklar til lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Wales. Liverpool-kapteinen har som kjent stått over de to siste kampene for sin klubb, etter at han pådro seg en skade i tykkleggen mot Sunderland.

- Gerrard jobbet godt sammen med fysioterapeuten vår i går. Forhåpentligvis vil han trene sammen med resten av troppen i morgen, og både fysioterapeuten og landslagslegen tror han blir spilleklar til lørdag, uttaler svensken i dag.

Chelsea-stopper John Terry har som kjent trukket seg fra både kampen mot Wales, og den mot Nord-Irland onsdag om en uke, etter en kneskade, og Eriksson erkjenner nå at Jamie Carragher mest sannsynlig blir hans erstatter. Terry forventes for øvrig å være satt ut av spill i hele fire uker, noe som kan bety at han mister begge Chelseas møter med Liverpool i månedsskiftet september/oktober.

- Jeg vet ikke om det er Liverpool-holdningen som skinner igjennom, men Carragher gir aldri opp. Han var helt utrolig i Champions League-finalen. Han hadde krampe i begge beina, men forlot ikke banen. Fantastisk. Han har forbedret seg mye i løpet av de siste årene. Han spilte lenge venstreback for Liverpool, deretter høyreback, og nå stopper. Han har hele tiden vist store fremskritt, til og med teknisk. Han er i dag en god pasningsspiller, sier svensken beundrende, og gir dermed sitt sterkeste hint til nå om at Carragher starter mot Wales på Millennium Stadium.

Potter trakk seg
Darren Potter har igjen trukket seg fra et landslagsoppdrag med den irske U-21 troppen.  Irland U-21 samles i Cork på søndag, før møtet med Frankrike på tirsdag. Men det blir altså uten Potter, som trolig fortsatt sliter med en skade.

Gera linkes
Ryktene florerer nå kun timer før transferdeadline. Nolberto Solano settes nå i forbindelse med sin gamle klubb, Newcastle, og dermed linkes Liverpool til en ny høyrekant. Denne gangen er det West Bromwich sin ungarske stjerne, Zoltan Gera, som blir nevnt i samme åndedrag som Anfield-klubben. 25-åringen skrev under en treårskontrakt på The Hawthorns da han ankom fra Ferencvaros for £1.5M i fjor sommer. Han leverte flere imponerende kamper da WBA unngikk nedrykk i fjor, og bidro med flere avgjørende scoringer fra sin midtbaneposisjon.

Cisse glad for å bli i Liverpool
I et intervju med Eurosport forteller Djibril Cisse nå hvor glad han er for at han forblir Liverpool-spiller også den kommende sesongen. Det har vært mange spekulasjoner omkring den franske spissens fremtid på Anfield, i lys av overgangsagaen til Michael Owen. Men nå ser det ut til at Cisse endelig kan legge disse bekymringene bak seg. Han krever imidlertid å bli trodd på at hans ønske om å bli i klubben ikke er farget av at Owen valgte Newcastle som sin destinasjon.

- Avgjørelsen til Michael Owen har ikke forandret min posisjon vesentlig. Klubben kan uansett hente inn en annen spiller. Det er de i sin fulle rett til. Men i hodet mitt har jeg alltid ønsket å bli her. Jeg er Liverpool-spiller, og jeg tenker ikke på å dra herfra. Jeg er lykkelig her. Jeg gjorde to mål i supercupfinalen, og har selvtillit, proklamerer Cisse.

Franskmannen har blitt linket både til Newcastle, Monaco og Marseille den siste tiden, og spilleren innrømmer at alle spekulasjonene har påvirket han.

- De irriterer meg. Jeg har ikke bedt om å dra noe sted. Dersom jeg ønsket å forlate Liverpool, ville jeg ha forstått spekulasjonene. Men det har ikke vært tilfelle i det heletatt.

På spørsmål om hvor han ville dra om han ble tvunget til å forlate Liverpool, svarer Cisse:
- Monaco ville ikke være mitt førstevalg. Jeg har alltid vært åpen på at dersom jeg skal forlate Liverpool for en retur til Frankrike, så vil Marseille være klubben jeg foretrekker. Marseille er min klubb i Frankrike. Men det skjer uansett ikke i år. Jeg elsker Marseille, men hvorfor skulle jeg ønske å dra fra Liverpool nå, undrer Cisse.