Gjensyn med gamle kjente for Zenden

Boudewijn Zenden blir trolig spilleklar til møtet med sin forrige klubb i morgen. Halsey dømmer på Riverside. Yanev mister returoppgjøret.

Dagen før Liverpools ligapremiere, borte mot hans gamle klubb, bebuder Boudewijn Zenden at Liverpools supportere så langt fra har sett han på sitt beste. Nederlenderen satser nå på å heve sitt spill ytterligere noen hakk når alvoret starter i morgen. Det er ventet at Bolo rister av seg en lett lårstrekk som førte til at han stod over mot CSKA Sofia på onsdag, og han skulle dermed være klar for sin ligadebut på kjente trakter.

- Som lag synes jeg vi blir bedre for hver kamp som går, og når jeg vurderer min egen form så vil jeg si at jeg forventer mye mer av meg selv i den kommende sesongen enn det jeg har fått vist til nå. Jeg har vært tålelig fornøyd med hvordan ting har gått så langt, men med det hektiske programmet vi har hatt, har det ikke vært lett å vise seg fram fra sin beste side, sier nederlenderen.

- Tempoet er aldri høyt i preseason, og det er først nå når alvoret starter at spillerne vil vise sitt sanne ansikt. Jeg er skuffet over å ikke ha gjort mål for Liverpool ennå, men jeg håper å rette på det så fort som mulig. Jeg har ikke satt meg selv noe mål om antall scoringer, og det betyr jo ingenting hvem som gjør målene så lenge laget vinner. Men jeg ville elske å gjøre flere mål når alvoret nå starter. Du kan ikke bare borge på at spissene skal gjøre målene, og jeg håper å bidra med noen nettkjenninger fremover, legger han til.

Nå venter altså et snarlig gjensyn med Middlesbrough og Riverside, hvor Zenden har spilt de siste to årene. En oppgave han slett ikke ser mørkt på. – Jeg ser selvsagt fram til et gjensyn med Middlesbrough. Jeg hadde to fantastiske år der, hvor vi blant annet vant klubbens første trofé noensinne. Jeg var også med på å spille i klubbens første sesong i europacupene.

- Det er ganske ironisk at jeg skal møte min gamle klubb i ligapremieren. Jeg hadde muligens foretrukket at det skulle skje litt senere, men det kan jeg ikke gjøre noe med nå. Jeg har fortsatt mange venner i Middlesbrough, og det blir utvilsomt en spesiell anledning for meg, slår han fast.

- Jeg vet ikke hvordan Middlesbrough-fansen vil reagere, men jeg håper å få en god mottakelse. Forhåpentligvis vil de verdsette de to gode årene jeg hadde i klubben. Jeg ga i alle fall alt jeg hadde, og forlot klubben med hevet hode.

I fjor tapte Liverpool 2-0 på Riverside, og Zenden var en av målscorerne. Nederlenderen venter at hjemmelaget vil bite godt fra seg også denne gangen. – Jeg er usikker på Boro-spillernes reaksjon da de fikk vite at Liverpool ble deres første motstander for sesongen, men de vil utvilsomt være giret opp foran kampen. De er fulle av selvtillit etter to gode sesonger, og satser nok på å bygge videre på det. Å få Liverpool på besøk er alltid stort, og spesielt nå som klubben er mesterligavinnere. Alle vil satse alt på å slå oss, Middlesbrough inkludert, men vi har også til hensikt å få en best mulig start på sesongen. Det blir en spennende kamp.

- Vi må se opp for deres nye spiss, Yakubu. Han var fantastisk for Portsmouth i fjor, og Steve McClaren har gjort et transferkupp der. Han er stor og sterk, og vet hvor målet står. Han vil nok være ute etter å score i debuten. I forsvar er Gareth Southgate en meget profesjonell spiller, som kontrollerer de bakre rekker. Han er spilleren som alltid går foran med et godt eksempel, og dermed mannen alle ser opp til. Jeg tror han vil være deres nøkkelspiller denne sesongen.

- Steve McClaren har komponert en god tropp, som fungerer bra som kollektiv. Et kompakt lag. Det blir ingen lett kamp for oss, men vi skal gjøre vårt beste for å gjøre livet surt for dem. Det at vi har spilt så mange offisielle kamper allerede kan vise seg å bli den fordelen vi trenger. Alle i klubben vet at vi må gjøre det bedre i ligaen denne sesongen, og tre poeng på åpningsdagen vil gi oss en god start. Vi ser alle frem til kampen i morgen, selv om europacupkampen i midtuka ikke har gitt oss mye tid til å tenke på oppgaven vi står overfor.

- Jeg tror vi kan kjempe om tittelen i år. Med alle kvalitetsspillerne i troppen er det ingen grunn til at vi ikke skal være med i den kampen. Vi har et godt lag, og manageren er veldig klar på hva han ønsker fra oss. Chelsea er nok favoritter til å forsvare sin ligatittel, men jeg er i alle fall typen som ikke gir opp før en ball er sparket. Chelsea var veldig mange poeng foran Liverpool i fjor, men i år skal vi spille for å utligne den forskjellen. Dersom vi fortsetter å forbedre oss er det ingen grenser for hva vi kan oppnå, avslutter en optimistisk Boudewijn Zender før seriestart.

Halsey dømmer
Mark Halsey fra Bolton dømmer morgendagens kamp mellom Middlesbrough og Liverpool. Han dømte også Liverpools ligapremiere for ett år siden, 1-1 kampen borte mot Tottenham. Dette vil bli andre gang han dømmer Middlesbrough mot Liverpool på Riverside. Første gangen var i november 2002, da en sen scoring av Gareth Southgate ødela de rødes rekke av ubeseirede kamper siden sesongstarten. I morgen har han med seg Nigel Bannister og Paul Canadine som linjemenn, mens Andy Hall er fjerdedommer.

Yanev mister returen
CSKA Sofias midtbanespiller Hristo Yanev har pådratt seg en lårskade, og kan ikke spille fotball på en måned. Dermed mister han returen mot Liverpool på Anfield tirsdag 23. august. 26-åringen, som også er bulgarsk landslagsspiller, ble byttet ut etter at han pådro seg en muskelbrist mot slutten av første omgang i den første kampen mellom lagene onsdag kveld.