Gonzales må vente til neste sommer

Liverpool kan ikke søke på nytt om arbeidstillatelse for Mark Gonzales før til neste sommer. Wright ute for Sunderland. Spurs vil ha Kuijt. Liverpool som legokunst.

Etter finstudering av reglene for arbeidstillatelse i England, viser det seg at Mark Gonzales sin overgang til Liverpool ikke kan gå like glatt igjennom som David Fairclough skisserte i går. Det er nemlig snittet på FIFA-rankingen over to år som gjelder, og da hjelper det trolig lite om Chile er inne blant de 70 beste lagene i verden når man skriver september eller oktober.

På den gjennomsnittlige FIFA-rankingen for de to siste årene (fra juli 2003 til juni 2005) ligger Chile på 76.plass. Vi understreker at denne rankingen ikke har blitt oppdatert for juli eller august 2005.

David Fairclough har altså rett i at Gonzales kan få innvilget arbeidstillatelse så snart Chile kommer opp blant de 70 på rankingen, men problemet er at det kan ta tid ettersom det er gjennomsnittet som gjelder. Og et annet viktig moment i saken som Fairclough har uteglemt er at Liverpool kan heller ikke søke på nytt før neste sesong. Det kan dermed først skje etter 31.mai neste år.

Derfor ser det ut til Mark Gonzales sin eneste sjanse til å bli Liverpool-spiller før neste sommer ligger i at han blir innvilget spansk pass før den tid.

Wright ute for Sunderland
Det blir intet gjensyn med Anfield på lørdag for tidligere Liverpool-back Stephen Wright. Sunderland-forsvareren må belage seg på et lengre skadeopphold etter at han pådro seg en stygg kneskade under trening mandag. Leddbåndskaden gjør at han trolig er satt ut av spill i 3 måneder. Nyron Nosworthy erstatter trolig Wright i Sunderlands startoppstilling på Anfield. Klubben fra nordøst kan imidlertid glede seg over at Danny Collins er tilbake i lett trening igjen etter en akillesskade.

Tottenham jakter Kuijt
Liverpool var i sommer sterkt linket til Feyenoords toppscorer Dirk Kuijt (bildet). Nå ser det ut til at den nederlandske landslagsspissen kan ende opp i Tottenham. Flere nettsteder hevder i dag at Spurs skal være villige til å bla opp £12M for spissen, etter at de i går solgte Fredi Kanoute til Sevilla for £4.4M.

Champions League-triumfen i Lego
Til slutt en liten kuriositet. Artistene Darren Neave og John Cake – også kjent som The Little Artists – har foreviget Liverpool sin Champions League-triumf i – av alle ting – LEGO!

Med et triumferende blikk i ansiktet kan man nå se Steven Gerrard side om side med Champions League-trofeet og manager Rafael Benitez – i Lego. Klossekunsten kan beskues i Liverpools Walker Art Gallery fra slutten av denne uken.

Hva er oddsen for at besøkstallene der skyter i været?