Gonzales vil vinne alt med Liverpool

Unge Mark Gonzales ønsker å vinne alt med Liverpool. Men først må han bli skadefri, og spille seg til permanent kontrakt. Newcastle med Anelka-bud.

Liverpools første chilenske spiller noensinne, Mark Gonzales, har blitt intervjuet av uefa.com, og har blant annet pratet om sitt inderlige ønske om å bli en suksess på Anfield. Spilleren skal som kjent lånes ut fra Albacete denne sesongen, og de røde har sikret seg en opsjon på kjøp til neste sommer.

20-åringen med kallenavnet ”Speedy” jobber seg for tiden tilbake etter en stygg kneskade, og man regner ikke med å kunne se chileneren i aksjon for Liverpool før langt utpå senhøsten.

- For en ung spiller som meg er dette en utrolig sjanse. Jeg vil ta et steg om gangen, og glede meg over å ha fått denne sjansen. Selvsagt ønsker jeg å gjøre meg bemerket. Kanskje kan jeg åpne dører for andre chilenere også? Det vil i så fall gjøre meg utrolig stolt. Det blir fantastisk om radioreportere hjemme i Chile en dag skriker ut ordene ”Liverpools Gonzales scorer for Chile”, sier han drømmende til uefa.com.

- Jeg håper jeg blir en nyttig tilvekst til laget i Liverpool, og at jeg kan innfri forventningene som alle i klubben – treneren, medspillerne og supporterne – måtte ha til meg. Jeg håper bare at forventningene ikke blir for store. Det vil gjøre ting lettere for meg. Jeg ønsker selvsagt en permanent kontrakt med Liverpool, men akkurat nå er jeg takknemlig bare for å bli hentet på lån. Jeg skal jobbe hardt, og forhåpentligvis bevise at jeg er en verdifull spiller for klubben, legger han til.

- Rafael Benitez har fulgt meg helt siden i fjor, og han vet at jeg fortsatt er ung og dermed kan komme raskt tilbake fra skaden. Når det gjelder kneet, er fremgangen merkbar, og jeg ligger foran skjema, så jeg håper at det ikke går så alt for lenge før jeg kan gjøre min Liverpool-debut. Benitez har fortalt meg at jeg nå bare skal fokusere på å bli skadefri igjen. Han har sagt at han vet alt om hvilke kvaliteter jeg besitter, så det er ingen eksamen som jeg må bestå.

- Jeg er sikker på at jeg kan håndtere overgangen fra spansk til engelsk fotball. Spansk fotball kan også være tøff, så jeg tror faktisk jeg kan få mer rom å boltre meg på i England. Det eneste som bekymrer meg er at jeg i utgangspunktet kun er lånt for en sesong. Jeg har tiltro til mine egne ferdigheter og kvaliteter, men jeg trenger selvsagt tid til å få vise meg frem.

- Mine styrker er først og fremst at jeg er rask. Jeg liker å vinne ballen på midtbanen, og sette fart på. Jeg mener også at jeg er en sterk hodespiller. Og de fleste trenerne mine har sagt at jeg har et godt langskudd. Jeg er komfortabel både som ving og som spiss. Som ving føler jeg at jeg blir mer involvert i kampen, men jeg kan ikke nekte for at det er moro å score mål også.

- Det hadde ikke vært så verst å vinne ligaen i min første sesong i Liverpool. En ny Champions League-seier hadde vært helt utrolig, og kanskje kan vi vinne VM for klubblag også, avslutter en optimistisk chilener.

Newcastle med Anelka-bud
Newcastle forsøker å hente den tidligere Liverpool-spissen Nicolas Anelka tilbake til engelsk fotball. Styreformann Freddy Shepard har bekreftet at the Magpies har lagt inn bud på Fenerbache-spilleren. Klubben har også lagt inn bud på Fulhams Luis Boa Morte, en spiller som tidligere i år var linket til Liverpool.