Hamann akter å begrave spøkelser

For drøye tre år siden var Dietmar Hamann med på å tape VM-finalen på Yokohama International Stadium. Nå får han sjansen til revansje. Turneringens første semifinale spilles i formiddag.

Dietmar Hamann satser på å begrave gamle spøkelser når han returnerer til Yokohama for å møte Deportivo Saprissa i morgen. Yokohama var nemlig arena når Liverpools tyske midtbaneanker tapte VM-finalen med Tyskland mot Brasil for tre år siden. Nå får Hamann en ny sjanse til å bli verdensmester, denne gang på klubbnivå.

Dette er første gangen at Didi returnerer til Japan siden den ulykksalige kvelden i 2002. Han innrømmer at det blir litt merkelig å løpe ut på banen der VM-drømmen ble knust av brasilianerne.

- Det blir merkelig å spille der igjen. Mange tanker og følelser vil komme frem igjen. Japan bringer fram både gode og dårlige minner. Det merkeligste var at vi trolig spilte vår beste kamp i hele turneringen i den finalen. Vi skjøt i stolpen før Brasil gjorde mål, og vi ble aldri utklasset. Det var en åpen kamp, og trolig ville vi ha vunnet om vi hadde scoret først, sier han.

- Det var en forferdelig følelse å sitte i garderoben etterpå, men på den annen side hadde vi seks flotte uker der nede, og det var en stor prestasjon av oss å bli nummer to i VM. Vi satt derfor igjen med blandede følelser. Vi var langt nede, men vi hadde gjort det bra ved å komme så langt. Når jeg ser tilbake på dette nå, overveier faktisk de gode minnene de dårlige.

Å vinne klubb-VM med Liverpool vil nok ikke gjøre opp for finaletapet for tre år siden, men det vil nok være et godt plaster på såret for Hamann. Tyskeren akter i alle fall å gjøre sitt til at de røde skal løfte trofeet de aldri har vunnet tidligere.

- Det står i alle fall ikke på motivasjon. Klubben har aldri vunnet dette trofeet, så det håper vi å rette på. Det vil være ærefullt for en klubb med en så lang og stor historie å løfte dette trofeet. Vi ønsker å vinne, slår han fast.

- Å vinne turneringen vil være spesielt av flere grunner. For det første vil det bety at vi kan titulere oss som verdensmestere, ettersom alle de beste lagene fra samtlige kontinenter deltar. For det andre ønsker vi å vinne det på vegner av Europa. Vi må være på vakt, og ikke ta lett på oppgaven. Vi vet vi er favoritter mot Saprissa i morgen, men det betyr ikke at vi ikke skal vise de respekt. Det vil være stort for de andre lagene å slå Liverpool, men vi gjør det bra for tiden.

- Vi spiller godt som lag og enhet, og det tror jeg er nøkkelen til suksessen. Det handler ikke bare om en spiller, men hele gruppen presterer på et høyt nivå i alle kamper. Vi stoler på hverandre, og selvtilliten er bedre enn for noen uker siden. Vi må fortsette som vi stevner. Vi er på riktig vei, men har ikke vunnet noe ennå.

- Selv er jeg fornøyd med bare å være involvert. Manageren sa før sesongstart at han ville trenge alle spillerne i troppen. Noen spillere mer enn andre selvsagt, men han trakk fram Vladimir Smicer som et eksempel. Han spilte ikke så mange kamper i fjor, men endte opp med å score i Champions League-finalen.

- Du er alltid en del av managerens planer og tanker her, og det holder også alle på tå hev. Jeg er en av de som har vært vant til å spille hver uke, men du kan bare ikke gjøre det lenger. Du må bare omstille deg, og gjøre det beste ut av det, avslutter Hamann.

Tyskeren er spilleklar igjen etter den stygge tacklingen han ble utsatt for av Chelseas Michael Essien, selv om innsiden av leggen fortsatt bærer tydelige merker etter stemplingen.

Semifinale i formiddag
Liverpool møter altså Deportivo Saprissa i morgen. Den andre semifinalen går som kjent av stabelen i dag. Kampen i Tokyo mellom brasilianske Sao Paulo og Al Ittihad fra Saudi Arabaia kan følges direkte på flere kanaler fra klokken 11.15. Blant annet SportN, Viasat Sport 1 Sverige og Viasat Sport 1 Danmark.