Hamann forlenger med Liverpool

Dietmar Hamann har blitt enig med Liverpool om ny kontrakt. Uventet CL-støtte fra Tyrkia. Houllier innrømmer Baros-interesse. Harrison til Chester? Hyypiä blant topp fem. Henchoz forlater Celtic. Kuffour valgte Roma foran Liverpool.

Dietmar Hamann har i dag blitt enig med Liverpool FC om å forlenge sin karriere i klubben med opp til to år. Man har blitt enige om en ny kontrakt for ett år, men klubben har sikret seg opsjon på å beholde tyskeren for enda en sesong (2006-07) om de skulle ønske det. 

 

Tyskeren, som på Melwood går under klengenavnet ”The Kaiser”, takket dermed nei til tilbud både fra Bolton og Everton, samt også Hamburger SV.

 

- Nå ønsker jeg å fullføre medaljesamlingen min med Liverpool, uttalte tyskeren selv etter at avtalen var i havn.

 

31-åringen har vinnermedalje fra samtlige nasjonale og europeiske turneringer med Liverpool, med unntak av den viktigste, ligamesterskapet.  Spilleren, som ankom Anfield fra Newcastle for £8M i 1999, håper nå altså at han kan sette prikken over i’en i løpet av de nærmeste to årene. 

 

- Så snart det ble klart at Liverpool ville tilby meg en ny kontrakt, var det bare et sted jeg ville spille min fotball de neste årene, sier Hamann til Liverpool Echo i dag. 

 

- Jeg har hele tiden sagt at Liverpool var en første klubben jeg ville prate med når kontrakten min gikk ut, fordi jeg alltid har ønsket å forbli i klubben. Manageren sa at vi måtte vente til etter Champions League-finalen før vi hadde et møte om dette, og det var det vi gjorde. Vi kom umiddelbart til en enighet, og jeg blir på Anfield neste sesong, og forhåpentligvis også en til.  

 

- Jeg er overlykkelig for at manageren ønsket å beholde meg. Jeg har lest om at andre klubber har vært interessert i meg,  men jeg kunne ikke tenke meg å spille for noen annen klubb i England nå.   

 

Hamann har for øvrig stor tro på at de røde skal kunne kjempe om ligatittelen i løpet av de to neste sesongene.

 

- Det blir en tøff utfordring å utfordre tetlagene de neste to årene, men vi skal gjøre vårt beste. Ligaen er den eneste turneringen jeg ikke har vunnet med Liverpool, og jeg er desperat etter å klare det. Manageren har oppnådd store ting her allerede med å vinne Champions League, og jeg vet han jobber med å bringe nye spillere hit til neste sesong. Dersom laget kan sette seg raskt, og alle klarer å jobbe sammen taktisk fra starten av, hvem vet hva som vil skje? Ingen hadde vel spådd at vi skulle vinne mesterligaen for ett år siden? Kanskje kan vi overraske tettrioen i år. Det blir tøft, men jeg tror vi kommer til å forbedre oss mye, avslutter tyskeren som for tiden får behandling for trøtthetsbruddet han pådro seg i mesterligafinalen mot AC Milan.  

 

Liverpool får støtte fra uventet hold

Ifølge Liverpool Echo kommer UEFA til å bekjentgjøre at Liverpool får spille i Champions League neste år i løpet av morgendagen, og de skriver at det samtidig vil skje med støtte fra noe uventet hold. Den tyrkiske delegaten skal nemlig ifølge avisen nå være positiv til å tale Liverpools sak.

 

Det var ventet at tyrkerne ville være negative til å ta med Liverpool neste år, fordi de var bekymret for at Fenerbache ville miste sin plass i gruppespillet. Alt peker imidlertid nå i retning av et kompromiss der Liverpool får en plass i tredje kvalifiserende runde, sammen med Manchester United og Everton.

 

Houllier innrømmer Baros-interesse

Gerard Houllier har i dag innrømmet at han vurderer å hente Milan Baros og landsmanen Tomas Rosicky til Lyon. Den tidligere Liverpool-manageren var i går i Teplice, der han så Tsjekkia utklasse Makedonia 6-1 med Baros på scoringslista. 

 

- Vi er interesserte i Milan Baros og Tomas Rosicky, men jeg kom også for å si hei til Vladimir Smicer og Baros, og gratulere dem med seieren i Champions League, uttalte Houllier til tsjekkisk presse.

 

Harrison til Chester?

Liverpools frigitte reservekeeper Paul Harrison ser ut til å ende opp i Chester. Manager Keith Curle vil ha spilleren på prøve når preseason-treningen starter i slutten av juni.

 

- Han kommer hit når preseason-treningen starter. Han kommer med gode anbefalinger, men jeg vil se han i aksjon før jeg bestemmer meg for å gi han en kontrakt, uttaler Curle i dag.

 

Hyypiä avanserer

Etter gårsdagens landskamp mot Nederland, har Sami Hyypiä kommet opp i 70 landskamper, og er dermed nummer fem på listen over spillerne som har spilt flest kamper for finnene. Tidligere Liverpool-spiller Jari Litmannen fikk sin 97. landskamp i går, og har nå bare tre kamper igjen før han tar igjen Ari Hjelm som troner øverst på denne listen.

 

Henchoz frigitt av Celtic

Hyypiäs tidligere makker i Liverpools midtforsvar, sveitsiske Stephane Henchoz, har blitt frigitt av Celtic. 30-åringen klarte aldri å få fart på karrieren igjen i Skottland, og Celtics nye manager Gordon Strachan har nå gjort det klart at han ikke kommer til å satse på Henchoz.

 

Kuffour til Roma

Ifølge spillerens agent, skal Samuel Kuffour ha takket nei til blant annet Liverpool og Tottenham, og går isteden fra Bayern München til italienske Roma.

 

- Liverpool og Spurs var interesserte. Det var også en rekke tyske klubber, men Samuel ønsket ikke å spille mer i Tyskland, uttaler midstopperens agent Oscar Damiani.