Hamann mangler 5 kamper på ny kontrakt

Dietmar Hamann har nedfelt i sin avtale med Liverpool at hans kontrakt automatisk blir forlenget med ett år om han spiller 22 kamper denne sesongen. Nå mangler han bare fem. Nice får trolig nei. Istanbul-finalen mest sett.

Liverpool Daily Post skriver i dag at Dietmar Hamann er i ferd med å gjøre seg fortjent til en kontraktsforlengelse i Liverpool. Tyskeren skrever under på ett nytt år med Anfield-klubben like etter Europacupfinalen i Istanbul, etter lengre tids spekulasjoner om en overgang til Bolton. Den kontrakten inneholdt en opsjon om enda ett år. En klausul i kontrakten sier at Hamann får enda ett år på Anfield dersom han spiller 22 kamper for Rafael Benitez sitt mannskap denne sesongen.

Ettersom Hamann allerede nå, før det harde juleprogrammet, står bokført med 17 kamper, er altså ikke tyskeren langt unna å nå dette målet. Skulle det skje, blir altså kontrakten automatisk forlenget med ett år.

Midtbanespilleren, som heller ikke har gitt opp håpet om å bli inkludert i vertsnasjonens tropp under VM i Tyskland, er selv veldig ivrig på å forbli på Merseyside. Selv om han fortsatt sliter med ettervirkningene av Michael Essiens stygge takling på Stamford Bridge, har han heller ikke gitt opp håpet om å bli spilleklar mot gamleklubben, Newcastle, 2.juledag. Skaden førte til at han bare fikk 11 minutter på banen mot Deportivo Saprissa under klubb-VM i Japan.

Det ble foretatt en ny scan av Hamanns bein på tirsdag. Den bare bekreftet den originale diagnosen om at øvre del av leggen og kneet er hovent etter den kraftige smellen, og at det ikke dreier seg om en alvorlig skade. Liverpools legeteam tror at tyskeren kan trene som vanlig igjen før julekampene, og Rafael Benitez krysser derfor nå fingrene for at Hamann kan fylle tomrommet etter suspenderte Mohamed Sissoko mot Newcastle.

Etter Newcastle-kampen kommer kampene mot Everton, West Bromwich og Bolton som perler på en snor. Alt i alt to hjemmekamper og to bortekamper i løpet av åtte dager.

Nice får nei
Liverpool Daily Post er temmelig sikre på at Liverpool vil gi Nice en kald skulder i forsøket på å hente Florent Sinama-Pongolle på lån i januar. Rafael Benitez vil trolig ikke gå god for en slik avtale, ettersom de røde går en travel periode i møte både hjemme på berget og ute i Europa.

Istanbul-finalen mest sett
Champions League-finalen mellom Liverpool og Milan var den sportsbegivenheten som trakk flest TV-seere i Storbrittannia i 2005. Også semifinalen mot Chelsea på Anfield havnet høyt oppe på lista over de mest populære sportssendingene på TV i året vi nå er i ferd med å legge bak oss.Her er sportsbegivenhetene som trakk flest seere til TV-skjermene på øyriket i 2005:

1 Champions League Final (ITV) 13.9m

2 FA Cup Final (BBC1) 12.8m

3 England v Poland (BBC1) 11.3m

4 England v Argentina (BBC1) 10.9m

5 England v Azerbaijan (BBC1) 10.4m

6 England v Austria (BBC1) 10.4m

7 Liverpool v Chelsea (ITV) 10.3m

8 N Ireland v England (BBC1) 10m

9 Grand National (BBC1) 9.5m 10 Wimbledon/Andy Murray (BBC1) 9.3m

Julebesøk på barnesykehus
Liverpools førstelagstropp har vært på sitt årlige førjulsbesøk på barnesykehuset Alder Hey i Liverpool. Her spredte de glede for barna, med sitt nærvær og sine gaver. Iført nisseluer delte samtlige spillere ut gaver, poserte for fotografering og signerte autografer for de syke barna som må tilbringe julen på sykehuset. Besøket ble gjort like i etterkant av gårsdagens trening på Melwood.