Hamann og Reina tror Chelsea kan tas igjen

Både Dietmar Hamann og Jose Reina mener at Liverpool har en sjanse til å ta igjen Chelsea i ligaen. Bitter Chelsea-kaptein. McMahon forlater Perth.

Dietmar Hamann føler at Liverpool nå har nærmet seg Chelsea, etter å ha vunnet gruppe G i Champions League foran rivalene fra Stamford Bridge.

- I fjor endte vi 37 poeng bak de i ligaen. Nå er vi 12 poeng bak, med en kamp til gode. Det viser at vi er i ferd med å tette gapet. I en enkelt kamp er ikke forskjellen stor på lagene, men det er vanskeligere å beholde kontakten over en hel sesong. I fjor var gapet veldig stort, men det er ikke tilfelle i år.

- Vi har gjort det greit i kamper mot dem. Vi tapte 1-0 i begge ligakampene i fjor, men det var veldig jevne kamper. Vi har også spilt fire ganger mot dem i Champions League nå, og de har ennå ikke scoret mot oss i den turneringen. Greit nok, de vant 4-1 mot oss på Anfield i ligaen, så vi vet vi fortsatt har mye arbeid foran oss. Det er en grunn til at de ligger foran oss på tabellen i ligaen, jeg tviler ikke på det. Men jeg føler at vi er seriøse utfordrere til dem nå. Det er enten oss eller Manchester United. Det er noen poeng mellom oss. United, hadde i likhet med oss, ingen god start på sesongen, men har som oss kommet sterkt i det siste.

- Vi får se hva som skjer fremover. Det ville jo være fint for ligaen om et lag kan utfordre Chelsea i de kommende årene, men akkurat nå har de en klar ledelse. Forhåpentligvis vil vi være den utfordreren jeg snakker om. Vi beveger oss i riktig retning, det har vi bevist i form av forbedringen fra i fjor til i år.

Tyskeren utdyper i dag også mer rundt hva som skjedde da han ble stygt taklet av Michael Essien på tirsdag.

- Dommeren blåste for noe annet bare sekundet før det skjedde, men jeg skjønner ikke at ingen så hva som skjedde når det er fire dommere til stede. Jeg trodde dommerne prøvde å få satt en stopper for slikt grisespill. Slike taklinger har ingen plass i fotballen, og noen av lagkameratene mine var ganske forbannet. Men du må bare komme deg over hva som skjedde, og konsentrere deg om spillet. Tillater du deg selv å bli forstyrret av slikt, vil det bare påvirke vårt spill i negativ retning, og det er det siste du ønsker. Jeg har kommet over det, og det er et avsluttet kapittel for meg nå. Jeg ønsker ikke å uttale meg mer om det skulle ha vært et gult eller rødt kort.

Hamann avslører imidlertid at ingen fra Chelsea ennå har bedt om unnskyldning for taklingen til Essien.

- Ingen fra Chelsea har sagt noe til meg, og Essien har ikke bedt om unnskyldning eller noe i den retning. Det er den verste taklingen jeg noen gang har blitt utsatt for, og jeg fryktet virkelig at jeg hadde brukket beinet. Gudskjelov ble det med en stygg hevelse.

Reina tror også at Chelsea kan tas igjen
Keeper Jose Reina er samstemt med Didi Hamann når han sier at Liverpool kan ta igjen Chelsea i ligaen denne sesongen. Etter å ha vunnet de siste seks ligakampene, er selvtilliten høy på Anfield.

- Det blir vanskelig å ta igjen Chelsea, men vi vil prøve. Det er mye igjen av sesongen, uttaler Reina til BBC Sport i dag.

- Det er fullt mulig å ta igjen et forsprang på 12 poeng om vi fortsetter å spille som vi har gjort en stund nå ut sesongen. Chelsea er et meget godt lag – det sterkeste i ligaen – men vi får se, legger han til.

- Personlig føler jeg meg i god form. Samarbeidet med lagkameratene mine fungerer virkelig bra. Engelsk fotball er ikke så forskjellig fra spansk fotball. Mot Chelsea bidro jeg ikke så mye, fordi jeg hadde egentlig lite å gjøre. Men det er viktig at laget jobber hardt sammen som enhet, og det defensive systemet vi har nå er svært bra. Vi har et sterkt lag, som er kompakte. Vi spiller alle for hverandre, og lagånden og samarbeidet er en vesentlig faktor i våre fremganger. Selvtilliten er høy, men vi må lære fra i fjor og forbedre oss på riktig måte. Vi må forsette som vi stevner, avslutter Reina. 



Terry fortsatt bitter
Etter tirsdagens målløse forestilling på Stamford Bridge har det kommet flere sure oppstøt fra Chelsea-leiren. Ikke uventet var manager Jose Mourinho raskt ute med kritikk av Rafael Benitez og hans menn, og nå følger lagkaptein John Terry opp. Stopperen innrømmer at tapet for Liverpool i semifinalen i Champions League i fjor fortsatt plager han.

- Jeg ønsker ikke å dvele mer ved hva som skjedde i fjor. Liverpool vant turneringen, men det er tøft å komme over tapet i semifinalen. Selv på tirsdag kom tankene tilbake. Det vil sikkert plage meg hele livet, uttaler Terry.

Chelsea-kapteinen insisterer likevel på at ligatabellen fortsatt viser at Chelsea er et bedre lag enn sine røde rivaler.

- Jeg vet vi er et bedre lag enn dem. Tabellen sier alt. Liverpool har ikke noe psykisk overtak på oss, selv om vi ikke har maktet å score på dem i fire Champions League-kamper. Vi har slått dem komfortabelt i ligaen et par ganger, så det handler bare om å finne den rette balansen. Liverpool kom til London og spilte for ett poeng på tirsdag. Det var nok til at de vant gruppen, så det er forståelig. Lag som kommer hit for å angripe, vil imidlertid få trøbbel når vingene våre får mer plass å jobbe i.

- Liverpool er litt defensive. Carragher og Hyypiä forsvarte seg meget bra, og spilte dypt. De kom for det ene poenget, og fikk det som de ville. Andre lag kan komme hit og prøve på det samme, i den tro at dette er måten å stoppe Chelsea på. Men de har ikke de samme spillerne og ressursene som Liverpool, så det vil ikke fungere. Ting gikk ikke vår vei tirsdag, og vi klarte ikke å bryte dem ned. Men vi er vant til at lag kommer hit for å forsvare seg, og vi klarer vanligvis å bryte dem ned.

McMahon har forlatt Perth Glory
Tidligere Liverpool-spiller Steve McMahon har avsluttet sitt engasjement som trener for australske Perth Glory, etter enighet med klubben om dette. Partene har kommet til at en slik løsning var i alles interesse.