Hamann ute av Confederations Cup

Hamann har pådratt seg et tretthetsbrudd i høyrefoten. Riise og Finnan usikre foran landskamper. Cisse starter trolig for Frankrike. Diarra på benken. James foretrukket fremfor Carson. Toulon-turneringen starter i morgen.

Dietmar Hamann var i dag tvunget til å trekke seg fra Tysklands tropp til Confederations Cup, som spilles 15.-29.juni. Midtbanespilleren har pådratt seg et tretthetsbrudd i høyrefoten. 31-åringen har ikke spilt for Tyskland siden EM 2004, men landslagstrener Jürgen Klinsmann hadde tatt ham ut til oppvarmingskampene mot Bayern München (31.mai), Nord-Irland (4.juni) og Russland (8.juni) i forkant av turneringen.

- Tapet av Hamann er et stort tilbakeslag for oss. Han ville passe perfekt inn i vår filosofi, uttaler Klinsmann.
Dermed blir Liverpool uten representanter i årets Confederations Cup etter at Harry Kewell også måtte melde forfall grunnet lyskeoperasjon.

Duo sliter med skader
Irland møter Israel og Norge tar i mot Italia i VM-kvalifiseringskamper førstkommende lørdag, men både Steve Finnan og John Arne Riise sliter fortsatt med skadene de fikk i Champions League-finalen.

- Steve kommer til å få mer behandling for den skaden fra vårt medisinske apparat. En avgjørelse på hvor frisk han er vil bli tatt senere i uken, sier den irske landslagssjefen Brian Kerr til www.fai.ie.
- Legen i Liverpool sa at det ville ta fem-seks dager før det ble bedre. Det var helt riktig. Nå har det gått fem dager og det føles litt bedre. Jeg er trolig ikke 100 prosent på lørdag, men skal gi 100 prosent. Derfor trener jeg ikke med ball verken i dag eller i morgen. I tillegg skal jeg få behandling, uttaler Riise til VG.

Landskamper i kveld
Tre Liverpool-spillere kan være i aksjon i kveld. Djibril Cissé skal etter det vi erfarer være med i startoppstillingen når Frankrike møter Ungarn. Alou Diarra er med i troppen, men starter ikke. Kampen sendes direkte på Eurosport fra kl. 21.00. David James er foretrukket framfor Scott Carson og Robert Green når England spiller mot Colombia i New Jersey, USA.

 

Toulon-turneringen

I morgen sparkes den årlige Toulon-turneringen for ungdomslandslag i gang. John Welsh (England) og Carl Medjani (Frankrike) forsvarer de røde fargene. Begge spillerne kan følges på Eurosport. Sjekk vår tv-liste for tv-sendte kamper.