Harry Kewell tilbake mot Leverkusen?

Benitez går langt i å antyde at Harry Kewell er klar for laget mot Leverkusen tirsdag. Benitez refser spillerne for å gi bort ballen for enkelt. Unggutt går på utlån til Chester City.

En god time i mandagens reservelagskamp gjør at Rafael Benitez regner med å bruke Harry Kewell i den viktige Champions League kampen mot Bayer Leverkusen tirsdag kveld. Rafa står relativt ribbet tilbake på midtbanen ettersom Alonso (skade) og Gerrard (suspendert) ikke er aktuelle. I tillegg skal den problematiske høyrekanten bekles av enten Garcia, Smicer, Nunez eller Le Tallec. Garcia kan være aktuell til flere plasser i og med at heller ikke Morientes er tilgjengelig til denne type kamper.

 

- Jeg tror Harry blir klar til å spille neste uke, uttaler Benitez i dag. Han har ikke kjent noen reaksjon til skaden sin og har trent bra. Forhåpentligvis får han noen gode treningsøkter frem mot kampen – og at han da er aktuell for laget. Det er i så fall gode nyheter, for vi trenger ham, understreker manageren.

 

Rafa sier videre at også den hjemvendte leiesoldaten, Anthony Le Tallec, også kan være aktuell for lagoppstillingen etter to mål i to kamper på reservelaget. Med så mange skader og spillere som mangler av andre årsaker sier Benitez at troppen helt sikkert vil bli fylt opp av noen unggutter som kan få sjansen til å vise seg frem.
- Noen spillere vil fortsatt ha sjansen til å overbevise meg frem til kampen. Det er åpninger både for Le Tallec, Potter, Mellor og Welsh. Le Tallec spiller bra for tiden, men det viktigste er at han viser karakter og jobber hardt for å spille god fotball.

 

- Må holde på ballen

Etter å ha studert kampen mot Birmingham inngående ser det ut som Benitez kommer til å rette fokus på en av de viktigste læresetningene i fotball: Hold på ballen, og ikke gi den i fra deg. Rafa sier i hvert fall at det viktigste med å tape er å trekke erfaringer og finne ut av hva som gikk galt. Videre sier han at spillerne må forstå at hvis de ikke klarer å holde på ballen i laget, gir man vekk mye av initiativet og mister kontrollen over kamputviklingen. Han legger til at dette gjelder spesielt i Europacupen hvor slurv og unøyaktigheter ofte blir straffet hardt.

 

Robbie Foy på utlån

Ian Rush har fått skotten Robbie Foy på en måneds utlån til Chester City. Den lovende unggutten var lenge spådd en lysende fremtid på fotballbanen, men har egentlig vært en stor skuffelse etter at han ble flyttet opp til Melwood.