Heighway om FA Youth Cup

Sjef for akademiet, Stevie Heighway, er fornøyd med juniorenes seier i Cupen. Neil Mellor spiller i Liverpool Senior Cup i morgen kveld?

Toppsjefen på Liverpools akademi er storfornøyd med at ungguttene slo ut Cardiff City på Anfield lørdag (2-0) og igjen får muligheten til å spille på en stor arena når Ipswich venter i neste runde.

- Det var et veldig godt resultat, forteller Heighway i dag til Official Site. Det er viktig at disse guttene får muligheten til å spille på Anfield. Det er ikke alle som får den muligheten. I neste runde venter imidlertid en tøff motstander i Ipswich Town. Klubben vant turneringen forrige sesong.

- Neste runde vil bli en ny vanskelig kamp. De vant trofeet forrige sesong og har slått oss i ligaen på U-18 nivå denne sesongen. Jeg husker imidlertid at det var et tett oppgjør, og håper derfor at vi skal klare å snu det til vår fordel i neste runde.

Laget Liverpool har spilt med i FA Youth Cup er sammensatt av spillere som normalt ikke trener med hverandre. En god del av dem sees på akademiet hver eneste dag, mens andre er innkvartert på Melwood. Heighway sier det tok litt tid før de fikk komponert laget og regner derfor med at de bare kan bli bedre og bedre dersom de fortsetter å avansere.

- Vi forsøker å slippe ”pass and move” – slik Liverpool alltid ønsker å spille. Det tok tid før vi kom i gang lørdag, men den siste halvtime viste vi etter min mening frem mye av den filosofien. Cardiff begynte best og lå over i første omgang, men vi klarte å heve oss utover i kampen og guttene skal ha honnør for å ha klart å jobbe seg inn i kampen igjen. De tok inn over seg det vi ønsket å forandre på i pausen.

Den gamle storspilleren mener lagets kaptein, Stephen Darby, gjorde en meget god figur mot Cardiff. Han mener også Jack Hobbs viste styrke med sitt suverene hodespill i forsvar.

Mellor gjør comeback?
I morgen spiller trolig Liverpools reservelag i den tradisjonsrike Liverpool Senior Cup. De røde har også brukt mange juniorspillere i disse oppgjørene, men med tanke på at neste reservelagskamp ikke spilles før andre uken i januar, blir det trolig mange spillere fra andrelaget med. Motstander er Runcorn og kampen spilles på Valerie Park klokken 20.45. Runcorn stiller trolig med sitt beste mannskap, og har ufrivillig hatt spillefri i helgen på grunn av en avlysning. Det blir spekulert i at Neil Mellor kommer til å gjøre comeback i oppgjøret. Den skadeforfulgte spissen har vært ute med skade hele sesongen frem til nå.