Hillsborough-saken åpnes på nytt?

Hillsborough-saken kreves gjenåpnet av pårørende. Liverpools manager snakker mer enn gjerne med tidligere stjerner på Anfield. Real Betis går for seier på onsdag.

En av de etterlatte mødrene, Ann Williams, kommer om kort tid til å be om at saken åpens på nytt. Hennes 15-årige sønn døde på Hillsborough i 1989. Hun er i ferd med å sende over en dossier til påtalemyndighetene om krav om gjenåpning. Hovedargumentet vil være bevisførsel på at hennes sønn var i live 45 minutter etter myndighetene hevder alle var døde. Dette er hovedsakelig basert på vitnesbyrd fra mennesker som tok hånd om sønnen Kevin, inkludert en politikvinne.

Før hun leverer inn dokumentene vil det bli holdt en minnegudstjeneste i St George’s Cathedral i Southwark i London.

Betis til Anfield for å vinne
Onsdag møtes de to siste lagene som har slått Chelsea i Champions League til dyst på Anfield. Etter Real Betis’ seier over londonerne i forrige runde har gruppen jevnet seg ut. Ett poeng vil uansett garantere de røde avansement til Cupspillet. Uavgjort for spanjolene vil sikre dem 3. plassen i gruppen og billett til UEFA-Cupen. De må imidlertid vinne for fortsatt å ha realistisk sjanse til å gå videre i Champions League. Uavgjort kan utsette avgjørelsen dersom Anderlecht spenner bein på Cheslea. Dersom Betis ikke vinner onsdag og Chelsea slår belgierne er imidlertid spanjolene ute sjanse til avansement.
Målet Betis scoret på Liverpool på hjemmebane er det eneste målet Liverpool foreløpig har sluttet inn i gruppespillet denne sesongen.

Rafa lytter til ex-spillere
I motsetning til hans forgjenger har Rafael Benitez en fortrolig tone med klubbens tidligere spillere. Mange av disse har i dag jobber i media som, i hvert under Houllier, kunne skape gnisninger i forhold de uttalelsene de kom med om ståa på Anfield. Franskmannen ledet et regime som var basert på at ”enten er du med meg, eller så er du i mot meg”. Det ble brukt hundrevis av timer hvert år av pressekontoret på Melwood til å saumfare aviser og uttalelser om Liverpool. Disse ble forelagt Houllier hver morgen for gjennomgang.

Rafa har valgt en helt annen stil. Spanjolen bruker ikke tid på forhold han ikke kan gjøre noe med og aksepterer at både supportere og tidligere spillere har meninger om Liverpool, spillere og kamper. Det er helt uproblematisk i følge Benitez. Han snakker ofte med flere av dem, spesielt Ian Rush og John Aldridge.

- Mange av spillerne som uttaler seg er legender og fortjener å bli hørt på. Det er ikke alltid jeg kan tenke så mye over hva som blir sagt – fordi slike kommentarer kan jeg uansett ikke gjøre så mye med. Jeg forsøker å se positivt på det og kanskje kan jeg lære noe også?

Benitez sier videre at han opplever dem som en positiv faktor og han legger vekt på at de har stor erfaring både fra ligaspill i England og landslagsfotball.