Houllier: - Gerrard kan bli verdens beste

Tidligere managere Gérard Houllier sier det bare er et tidsspørsmål når Steven Gerrard blir ansett som den beste midtbanespilleren i verden. Nye Gerrard-rykter i engelske tabloider. SISTE: LFC gjør oppslaget til advokatmat.

Houllier er full av lovvord om sin tidligere kaptein, Steven Gerrard. Franskmannen mener Steven allerede er like god som noen andre i Premier League og spår at han vil bli kåret til verdens beste midtbanespiller i løpet av et par år.

 

- Jeg mener han allerede er den mest komplette midtbanespilleren i Premier League, og i løpet av de neste par årene vil han utvikle seg til verdens beste midtbanespiller. Houllier fortsetter: - Steven har alt. Han kan bruke begge føttene, han er god i luften og har visjoner i spillet sitt bare de beste kan ha. En ting jeg føler meg helt sikker på er at han en dag blir kåret til Europas beste fotballspiller.

- Allerede nå er Steven på høyde med Patrick Vieira og Roy Keane, sier den tidligere manageren videre. – Han skiller seg ut fra de to fordi han kan score mange mål i løpet av en sesong. Som spiller er han veldig ambisiøs. Steven ønsker å vinne de store trofeene som Premier League og Champions League. Han ønsker å spille mot de beste spillerne innen fotball.

Houllier avslutter følgende: - Folk skal likevel ikke undervurdere følelsene han har for Liverpool. Han elsker klubben og fansen og jeg vet det er ikke noe han heller vil enn å vinne de store trofeene som kaptein for Liverpool.

 

Ryktene om Gerrard i gang…
I går uttalte Steven Gerrard til BBC1 at han kommer til å bruke sommeren til å vurdere fremtiden og ta en avgjørelse på hvem han spiller fotball for de neste årene. Dette er omtrent som å helle bensin på bålet for de britiske tabloidene. Mail on Sunday går lengst og hevder at Steven Gerrard i prinsippet allerede er klar for Chelsea for £30M og en ukelønn på £120.000 i uken.  En fordobling av lønnen på Anfield.

 

Dette avslutter en uke i engelsk fotball hvor Chelsea har lagt frem tidenes underskudd i Premier League. Over en milliard kroner tapte London-klubben i siste regnskapsår. De blå hadde en omsetning på ca £150M – omtrent £115M av disse kronene gikk til lønn og fallskjermer i forbindelse med spillere som forlot klubben.

 

The Sunday Mail skriver at notoriske Peter Kenyon har hatt hemmelige møter med kapteinen på Merseyside den siste uken og at bare formaliteter gjenstår før han skriver under for Chelsea. Journalisten nevner ikke at Stamford Bridge klubben i dagens aviser blir anklaget for illegal ”tapping-up” av Arsenalspilleren Ashley Cole eller det faktum at Liverpool ikke kommer til å selge Steven Gerrard for £30M…

 

SISTE: Liverpool har i dag gått offentlig ut og tilbakevist påstandene i oppslaget til Mail on Sunday. Liverpool sier de aldri har møtt Chelseas representanter, og heller ikke inngått noen avtale med klubben. LFC kommenterer normalt aldri denne type oppslag, men har valgt å gjøre et unntak når Chelsea igjen synes å være på ferde med urent mel i posten.

 

Ingen klubb har lov til å kontakte en spiller direkte eller indirekte uten tillatelse. Det gjorde Chelsea i fjor vår - og alle visste at de gjorde. Liverpool valgte å holde kjeft i den forbindelse, selv om de satt med svært gode kort på hånden.

 

Utspillet i dag typer på at Rick Parry & Co. vil gå mer offensivt til verks - selv om dette denne gang gjelder en avis og ikke London-klubben direkte. Det er imidlertid et klart signal om en kursendring på Anfield. Liverpool bekrefter at de vil la advokater vurdere oppslag om Gerrards angivelige Chelsea-overgang i morgen.