Hvor tar pengene veien?

Hvor tar avdragene Liverpool fortsatt betaler for overgangen til Djibril Cissé veien? Det lurer Rick Parry & Co på nå. Carragher i ligamodus igjen.

Liverpool har, som vi nevnte i går, engasjert den belgiske advokaten Jean-Louis Dupont for å se til klubbens interesser etter mistanke om at man har blitt lurt opp i stry i forbindelse med overgangen til Djibril Cissé. Rick Parry og resten av Liverpool-ledelsen lurer nå på hvor de drøye £14M de betalte for den franske toppscoreren har tatt veien.

Dupont er for øvrig identisk med mannen som revolusjonerte transfersystemet i fotballen ved å vinne igjennom med Bosman-saken.

Liverpool Echo skriver i dag at ledelsen på Anfield vil ha rede på hvor hver enn penny fra Cissé-overgangen tok veien.

- Vi har blitt gjort oppmerksomme på at det foregår en granskning av overgangen til Cissé, og denne etterforskningen vil vi bli en del av ved at vi får all tilgjengelig informasjon om saken, uttaler Rick Parry til Echo i dag.

- Vi antyder ikke at det har skjedd noe ulovlig, men det faktum at det foregår en etterforskning betyr at det er betimelig for oss å kreve og få vite eksakt hva som skjer.

- Vi ønsker å beskytte våre interesser i saken, og vi ønsker å bli holdt informert om vi har blitt et offer i denne saken. Dersom noe galt har funnet sted, og vi har blitt skadelidende som følge av dette, ønsker vi å få vite om det, slår Parry fast.

Etterforskningen av blant annet Auxerre og Cissé-overgangen skjer som en følge av korrupsjonsmistanker i det franske transfersystemet. Sakens utvikling har ført til sterk uro på Anfield for at man har blitt ført bak lyset. Liverpool betaler overgangssummen for Cissé i avdrag, og neste avdrag skal betales til sommeren. Når den transaksjonen skal finne sted, ønsker Liverpool-ledelsen å være sikre på at pengene finner veien til de riktige hendene.

Det er grunn til å presisere at det ikke er grunn til å tro at Liverpool har gjort noe galt i forbindelse med overgangen, inkludert Gerard Houllier som var manager på den tiden. Liverpool har betalt sine avdrag direkte inn til Auxerre sin bankkonto, men har blitt alarmert om at agenter som klubben aldri har hatt befatning med har gjort penger på overgangen.

Etterforskerne skal nå være i ferd med å analysere bankkontoer i Sveits og Monaco, for å finne ut hvor store pengesummer har tatt veien.

Carra i ligamodus igjen
Etter to nye landskamper, denne gang på venstrebacken, der han har hjulpet England til å kvalifisere seg til VM, retter nå Jamie Carragher igjen blikket mot ligaspill for Liverpool. Scouseren kunne bokføre sin 23.landskamp mot Polen i går, men tankene er allerede penset inn mot helgens kamp mot Blackburn.

- Jeg ser fram til å komme tilbake til Melwood og Liverpool igjen, etter å ha vært borte halvannen uke. Vi har en viktig kamp på lørdag, slår han fast.

- Det er fint at vi er klare for VM, og vi vant også gruppen. Vi var skuffet over at vi slapp inn et mål like før pause mot Polen, da det var den eneste sjansen de hadde i første omgang. Men vi må gi kredit til deres målscorer, som gjorde et flott mål. I andre omgang hadde de et par farlige kontringer mot oss, men heldigvis gjorde Frank Lampard vinnermålet, legger han til.