Hysén: Carra er årets spiller

Tidligere kaptein Glenn Hysén roser Jamie Carragher, etterlyser spillere som kan avgjøre kamper og frykter en kjedelig mesterligafinale i Istanbul. Vi tok en prat med stopperveteranen.

-Jamie Carragher er årets spiller, uten tvil. Han gjør aldri en feil. Han spiller enkelt, men roter seg aldri bort. Han bryter og renser ballen unna, sier Hysén til Liverpool.no.

Hysén følger sitt gamle lag tett, spesielt gjennom mesterligasendingene på TV3/Viasat.

-Jeg forstår ikke hvordan Liverpool kan slite i ligaen og samtidig være klare for mesterligafinale. Det er en gåte, de bruker jo samme lag, sier Hysén.

-Her slår vi ut Chelsea og Juventus, men roter mot lag som Crystal Palace og Middlesbrough. En kan klare seg med defensivt spill i Europa, men det fungerer ikke når de selv må styre kampene, fortsetter den blide svensken.

Selv scoret Hysén to ligamål mot nettopp Palace. Han var med da London-laget ble senket hele 9-0 på Anfield i John Aldridges avskjedskamp.

-Den gangen hadde vi spillere som kunne avgjøre alle kampene. Aldridge, Barnes, Rush og Beardsley. Milan Baros løper og løper, men scorer ikke. Heldigvis er Garcia blitt bedre. Jeg slet litt med ham i starten, sier Hysén videre.

Han mener likevel at LFC kan vinne i Istanbul mot et slitent Milan.

-Ja, Liverpool kan vinne. Vi har slått ut Chelsea og Juventus, da kan gutta også ta Milan. Men jeg frykter en kjedelig finale. Liverpool spiller defensivt og Milan spiller heller ikke direkte sprudlende fotball. Ekstraomganger er mitt tips, kanskje også straffer, spår den tidligere IFK Göteborg, PSV og Fiorentina-spilleren.

Han var på plass på Anfield da rødtrøyene sendte Chelsea hodestups ut av den gjeveste Europacupen.

-Hvilken fantastisk stemning. Intet sted i verden har slikt trykk som det er på Anfield. Alle er fornøyd, oppsummerer stopperkjempen.

Han traff på sin gamle sjef Kenny Dalglish. Manageren som gjorde Hysén til kaptein på Anfield var fornøyd, selv om han nok ikke helt er imponert over spillermaterialet på Anfield.

-Jeg trodde aldri dette skulle gå, men Liverpool spiller på sine ressurser og gjør det godt på den måten, sa en fornøyd King Kenny.

-Liverpool kan spille slik nå, men ikke i mange år framover, avslutter Glenn Hysén.