Hyypiä blir historisk

Sami Hyypiä tangerer i kveld klubbrekorden for antall kamper på rad i Europa for en utespiller. Rafael Benitez om kveldens kamp.

Når Sami Hyypiä løper ut på Anfields grønne gress i kveld, blir han historisk. Finnen har da nemlig ikke gått glipp av noen av Liverpools siste 55 kamper i europacupene, og han tangerer dermed rekorden til Chris Lawler for antall europacupkamper på rad for klubben for en utespiller. ”The Silent Knight” oppnådde sin kamprekke i perioden oktober 1965 til november 1973.

Hyypiä har i løpet av disse kampene vært med på å heve både UEFA-cupen, Champions League-trofeet og supercupen. Den finske landslagsspilleren har ikke misset en kamp for Liverpool i Europa siden 2-0 seieren over Borussia Dortmund på Anfield i oktober 2001. Faktisk har han kun stått over tre europacupkamper totalt siden han ankom Anfield i mai 1999.

Hyypiäs 54 kamper inkluderer hele 39 i Champions League. Ellers har han 14 i UEFA-cupen og 1 i supercupen.

Den eneste røde som har flere kamper på rad i Europa enn Hyypiä blir nå dermed keeper Ray Clemence, som spilte 67 ganger på rad i perioden noevember 1969 til desember 1978.

- Ikke flaks når Liverpool vinner
Mange medier hevdet at Liverpool vant fjorårets Champions League på flaks. Det vil ikke Rafael Benitez være med på.

- Dersom vi klarer å kvalifisere oss til de 16 siste i turneringen i kveld er det fantastisk, for da vil vi ha gjort det bedre enn i gruppespillet i fjor. Og det etter å ha spilt flere kamper enn noen andre lag, ettersom vi måtte starte i turneringen for fire måneder siden, uttaler Liverpool-manageren med et dårlig skjult spark til UEFA.

- Folk snakker ennå om at vi hadde flaks som vant Champions League i vår. Men vi slo Bayer Leverkusen, så Juventus, Chelsea og Milan. Vi var ikke heldige. Slår du et av disse lagene kan det være flaks, men når du slår alle fire er det ikke flaks. Det viser at vi spilte meget bra i Champions League i fjor, og gikk til finalen fordi vi fortjente det.

Selv om Real Betis ikke har vist storform i La Liga denne sesongen, og ligger nest sist på tabellen, viser seieren over Chelsea at laget har kapasitet til å ryste de store i Europa.

- Vi kommer ikke til å hvile på laurbærene. Vi vet hvilket ansvar vi har, og det blir en tøff kamp. Det er viktig at vi går videre, da dette vil gi oss selvtillit med tanke på ligaspillet. Vi må gjøre vårt beste foran våre egne supportere, og vi ønsker å vinne gruppen. Men du vet egentlig ikke om det er bra eller dårlig å vinne gruppen, for du vet ikke hvem som ender som nummer to i de andre gruppene. Det kan ofte være mer vanskelig å møte en gruppetoer i neste runde, enn en gruppevinner, uttaler Benitez.

- Vi er i en mye bedre posisjon nå enn da vi måtte slå Olympiakos på Anfield i fjor. Det var en fantastisk kveld på Anfield. Nå håper vi igjen på å gå videre ved å spille like bra.

- Vi vinner flere kamper i ligaen nå, i tillegg til i Champions League. Vi er sterkere og spiller bra, og det har gitt oss selvtillit. Men vi vet vi må vinne på banen i kveld, ikke bare prate om det. Det viktigste som har skjedd denne sesongen er at vi har begynt å spille bra fotball i begge turneringer. Nå må vi se hvordan vi spiller mot Betis i kveld, og mot Manchester City på lørdag. Vi må fortsette i samme stil.

- Betis vet imidlertid at de må vinne denne kampen, da det er deres siste mulighet til å avansere i turneringen. Etter tapet for Sevilla er selvtilliten deres kanskje ikke på topp. Men jeg er likevel sikker på at de vil heve seg til denne kampen. Det er ikke normalt for Betis å ligge i bunnen av La Liga. Jeg tror årsaken ligger i alt presset som følger med Champions League. De har noen viktige spillere ute med skader, og ligaposisjonen deres bekymrer dem. I Europa kan de slippe seg mer løs.

Liverpool har Harry Kewell, Mohamed Sissoko og John Arne Riise tilbake i troppen til kveldens kamp. Trioen ble som kjent hvilt i helgen.