Hyypiä lader batteriene

Sami Hyypiä har tatt en pause fra landslagsspill, og lader denne uken batteriene på Melwood. Nå tror han Liverpool vil klatre på tabellen fremover.

Sami Hyypiä spår i dag at Liverpool vil klatre oppover på Premier League-tabellen i de kommende ukene. De røde ligger som kjent omtrent midt på tabellen etter 10 kamper, men med to kamper til gode på mange lag har man en god sjanse til ytterligere avansement når ligaspillet gjenopptas etter landskampene i denne og neste uke.

- Våre seire i de to siste kampene har gitt oss selvtillit. Det var viktig å få disse resultatene nå før landskampene, og de spillerne som ikke er på internasjonale oppdrag jobber nå med tanke på vår neste kamp, forteller den store finnen til Liverpools hjemmeside i dag.

- I Champions League har vi spilt stort, og er nesten klare for neste runde. Men i ligaen skulle vi ønske at vi hadde gjort det bedre, og ingen kan være fornøyd med poengsankingen så langt, sier lysluggen.

- Vi blir bedre litt om senn, og jeg er sikker på at vi skal ta igjen mange av lagene foran oss på tabellen.

Finnen forteller at ingen innad i klubben har sett mørkt på situasjonen, selv ikke etter tapene for Fulham og Crystal Palace.

- Alle lag har sine egne såkalte ”kriser” på et eller annet tidspunkt i sesongen, og slikt tullprat bekymrer ikke spillerne. Det er mediakonstruert alt sammen. For media er det en begivenhet når vi taper noen kamper, men alle bevarer roen her, forsikrer han.

- Vi vet at vi er kapable til å spille en rekke med kamper og vinne. Selvtilliten var kanskje ikke på topp til tider, men den er i orden nå, og jeg føler vi kan slå hvem som helst.

Ettersom Hyypiä ikke er involvert i landskamper, har denne uken vært rolig og avslappende. Noe han setter pris på.

- For meg kom denne kamp-pausen som bestilt. Det gir meg mental hvile, og en mulighet til å lade batteriene. Jeg kan konsentrere meg om å holde formen inntakt, slik at jeg er frisk og rask til møtet med Portsmouth.

Som kjent har finnen nå takket nei til å spille landskamper for Finland i alle fall fram til august neste år.

- Å ta en pause fra privatlandskamper er noe jeg har tenkt på en stund. Jeg har en familie, og reiser nok med klubblaget som det er, forklarer han.