Ja eller nei fra UEFA i dag

UEFA vil ved 12-tiden i dag offentliggjøre om Liverpool får delta i Champions League neste sesong. Tildeles en plass i 3.kvalifiseringsrunde? Lennart Johanssons syn avgjørende?

UEFAs Eksekutivkomité vil i dag avgjøre om Liverpool får forsvare sin Champions League-tittel neste sesong. Benitez & co havnet som kjent på en 5.plass i Premier League, og det engelske FA valgte å nominere de fire fremste i Premier League til Champions League-spill fremfor de tre beste pluss tittelforsvareren, slik det spanske fotballforbundet gjorde i 2000.

 

De siste ryktene går ut på at Liverpool får delta, men må starte i 3.kvalifiseringsrunde, selv om det er satt av en plass til tittelforsvareren i gruppespillet. Det ser ut til at de tyrkiske mesterne Fenerbache vil ta ”tittelforsvarerplassen” i gruppespillet, mens Liverpool da altså vil overta plassen som opprinnelig er tildelt de tyrkiske mesterne i 3.kvalifiseringsrunde.

 

Til tross for positive tilbakemeldinger skal man ikke ta noe for gitt i denne sammenheng. Det er politiske avgjørelser på høyeste hold og mye prestisje i vedtakene. Ifølge kilder innen FA var 30% av de 14 medlemmene i eksekutivkomiteen for at Liverpool skulle delta for 14 dager siden. Den prosentandelen hadde økt til 65 i forrige uke, mens den i går skal ha gått tilbake til 55.

- Jeg ville ikke satt penger på verken det ene eller det andre. Det kommer til å bli veldig jevnt. Det er noen folk som føler sterkt for at reglene ikke bør endres, uttaler pressetalsmann William Gaillard i UEFA.

En kilde innen UEFA sa følgende til pressen i går: - Eksekutivkomiteen er jevnt splittet, men det faktumet at presidenten er i for Liverpool-deltagelse bør være avgjørende. Situasjonen med Fenerbahce er veldig viktig. Hvis de får en direkte plass i gruppespillet, betyr det at de er garantert £5,5M, så Senes Erzik [1.visepresident fra Tyrkia] kommer bare til å støtte en kvalifiseringsplass for Liverpool.

En avgjørelse ventes å foreligge ved 12-tiden.