Jakter på sesongens første borteseier

De røde har vunnet alle sine bortekamper i Champions League denne sesongen, men har enda ikke vunnet utenfor Anfield i ligaen. Rafa håper på inspirasjon fra Alonso. Finnan håper Fulham holder seg.

Liverpool står i boka med seks seire på bortebane i Champions League (inkludert kvalifiseringen), men sliter fortsatt med å overbevise på fremmed grunn i Premier League. Dagens oppgjør mot lavt plasserte Fulham kan forhåpentligvis bli et vendepunkt. Dersom de røde skal klatre på tabellen må de begynne å vinne denne type kamper. Før dagens oppgjør har vi nøyaktig like mange poeng som på samme tid i fjor.

Fulham ligger ikke på formtoppen. De står hittil kun notert med seier over bunnlaget Everton og jakter sin første seier på seks kamper. Før avspark blir det imidlertid ett minutts stillhet for å markere bortgangen til den tidligere storspilleren Johnny Haynes. Liverpool tok en viktig seier mot Blackburn forrige helg – og statistikken viser at man må tilbake til mars/april for å finne en sekvens hvor vi vant to kamper på rappen. Det skjedde mot Everton 20. mars og Bolton 2. april (Igoooor!). Begge kampene ble spilt på Anfield. Dersom vi vinner i dag klarer vi forhåpentligvis også å pynte på vår negative målforskjell. Liverpool har imidlertid spilt 19 kamper på rad i ligaen uten å vinne med mer enn ett mål. Siste kamp vi vant med mer enn ett mål kom nettopp mot Fulham, 3-1 på Anfield 5. februar.

Rafa håper på Alonso
Rafa Benitez håper Xabi Alonson kan gjenskape noe av fjorårets forestilling da de vant 4-2 etter å ha ligget under 0-2 ved pause. Rafa startet med Salif Diao i den kampen og lot spanjolen får hvile på benken frem til pause. De siste 45 minuttene ble en helt annen kamp og Alonso inspirerte lagkameratene til å snu oppgjøret. Xabi scoret også et fantastisk frispark i kampen. – Da Xabi kom inn etter pause ble det en helt annen kamp. Han spilte bra og distribuerte ballen bra og var en inspirasjon for alle rundt ham. Vi mistet Josemi de siste 15 med et rødt kort, men kontrollerte likevel kampen.

Finnan håper Fulham holder seg i ligaen
Steve Finnan håper hans gamle klubb klarer å snu på resultatene, etter dagens oppgjør, og stå i divisjonen. Iren er skadet og skal ikke spille i dag, men han innrømmer at han fortsatt følger med på lagets resultater: - Fulham er sikkert skuffet over den dårlige starten. Jeg har sett et par av kampene og de har etter min mening vært uheldige og skulle hatt flere poeng.

Finnan mener den største trusselen er hjemmelagets gode angrepsspillere. – De har mange gode angrepsspillere og har mange typer som kan vinne fotballkamper. Jeg tenker på Luis Boa Morte, Steed Malbranque og Claus Jensen.

U-18 spiller i dag mot Crewe på akademiet. Liverpool er nummer to på tabellen bak Blackburn som de møter i begynnelsen av november.

Hvor sendes kampen?
Egyptiske ART Sport 2 er en av de få kanalene som er mulige å hente ned (nb: kodet) som sender dagens kamp. Tøyen Sportspub i Tøyengt 30, Oslo bekrefter at de har kanalen og sender kampen direkte fra klokken 16.00.