Jerzy støtter Gerrard, Mourinho avviser kritikk

Jerzy Dudek støtter Steven Gerrard etter selvmålet, mens Mourinho hevder han rettet pekefingeren mot pressen og ikke Liverpool-fansen.

Jerzy Dudek har hatt en variabel sesong preget av tabber. Nå støtter polakken Steven Gerrard.

-Han behøver ikke laste seg selv, vi gjør alle feil. Det er noe som alltid vil skje. Alle vil hjelpe til for å unngå baklengsmål. Jeg mener han var uheldig, sier Dudek.

Mourinho avviser anklager
José Mourinho avviser at han ba Liverpool-fansen holde kjeft. Det var pressen han rettet pekefingeren til... Portugiseren er i ferd med å bli kjent som en dårlig taper eller en arrogant manager som regelrett gjør narr av andre. Episoden under ligacupfinalen søndag stiller seg i rekken av kontroverser den siste tiden.

Da Steven Gerrard sendte ballen i eget mål "hysjet" Mourinho i retning Liverpool-fansen. Det var ingen tvil om at Chelsea-bossen ba folk holde kjeft. Mandag hevder den tidligere Porto-sjefen at gesten ikke var rettet mot Liverpool-fansen, men mot engelsk presse.

-Jeg har stor respekt for Liverpool-fansen. Mitt tegn om å tie stille var ikke rettet mot dem, men mot engelsk presse. De har ropt ut for høyt fordi Chelsea tapte to kamper sist uke, hevder Chelsea-manageren i et tynt forsøk på å bli trodd.

Mourinho som raskt ble bortvist av en politimann passet også på å snakke med Steven Gerrard etter kampen. Det er ingen hemmelighet at portugiseren seg for seg Stevie på Chelsea midtbane neste sesong.

-Han var veldig utafor ettersom han hadde scoret et selvmål, jeg ville bare støtte ham. Jeg snakket med alle fra Liverpool og ser ikke noe negativt i det. Jeg plukket ikke ut Gerrard, jeg følte bare synd på ham, sa Mourinho videre.

Souness på godfot med Dyer
Kun to ganger denne sesongen har Chelsea tapt for engelsk motstand. Manchester City og Newcastle har klart kunststykket. Begge ledes av gamle røde helter. Lørdag står Graeme Souness og hans Newcastle på motsatt banehalvdel når Liverpool skal få sesongen tilbake på vinnersporet. Alt er ikke rosenrødt på St. James' Park, men Souness har fått roet gemyttene etter å ha kjeppjaget Craig Bellamy nord for grensen.

Nå er Souey veldig opptatt av Kieron Dyer som reddet de hvitsvarte mot Bolton. Dyer og Souness har ikke trukket i samme retning, men nå som Dyer scorer mål og avgjør kamper kommer støtten fra skotten.

-Kieron er en atlet som kan være overalt mellom de to sekstenmeterene. Han er ofte i rett posisjon. Nå må han score flere mål, alle suksessrike lag har en midtbanespiller som scorer tosifret antall mål i løpet av en ligasesong. Han kan være den midtbanespilleren for oss, slår Souness fast.

-Han har fått mye kritikk den siste tiden, men nå har vi hentet inn Terry McDermott. Ingen kan ha en bedre læremester. Terry pleide å score rundt 20 mål i løpet av en sesong i den samme rollen, fortsetter Souness.

Nylig fortalte Souness at han hadde forsøkt å hente McDermott til Liverpool under sin tid som sjef på Anfield, men at McDermott den gang heller sa ja til et tilbud fra Kevin Keegan.

Moran 71 år
Vi benytter også anledningen til å gratulere Ronnie Moran med 71 årsdagen. Moran var på Anfield i hele 49 år, først som spiller senere som en del av trenerteamet. Han ledet Liverpool i ti kamper som caretaker etter at Kenny Dalglish forlot klubben i 1991. Han var også ansvarlig da Souness ble hjerteoperert.