Jones tror på skadeforfulgte Kirkland

Kirkland kan bli Nr. 1 for England, mener Paul Jones. Haster ikke med keeperkjøp. Opsjon på Stevie G uaktuelt.

Watford-keeper Paul Jones har stor tro på skadeforfulgte Chris Kirkland og ber Liverpool-fansen om ikke å gi opp den talentfulle sisteskansen.

–Han er bare 23 år og har god tid. Keepere er ikke på sitt beste før de er i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. Kirkland har en stor sjanse til å bli en av de beste keeperne i Premier League og også et klart førstevalg for England. Det eneste han trenger er erfaring, sier Jones.

Kirklands store problem er alle skadene han pådrar seg.

–Han er veldig uheldig og blir skadet slik at han ikke får en lengre periode mellom stengene. Som keeper må man spille kamper hver eneste uke for å få opp selvtilliten. Jeg vet at han trener hardt og tidligere keepertrener Joe Corrigan mener han er fantastisk, fortsetter Jones som sist sesong spilte på utlån i Liverpool som følge keeperkrisen under Gérard Houlliers regime.

Haster ikke med keeperkjøp
Liverpool stresser ikke med å hente inn en rutinert back-up løsning for Jerzy Dudek. Chris Kirkland er ute i tre måneder på grunn av ryggproblemer, mens urutinerte Paul Harrison neppe er noen langsiktig løsning dersom Dudek skulle skade seg.

–Vi stresser ikke med å hente inn en ny keeper. Nå avventer vi situasjonen og følger overgangsmarkedet tett, så får vi se hvilke alternativer som er tilgjengelig, sier manager Rafael Bentiez.

Holder Steven G utenfor
Det er helt uaktuelt for Liverpool å gi Real Madrid forkjøpsrett på Steven Gerrard. Spanierne vil gjerne ha en slik rett som en del av en mulig overgang for Fernando Morientes. –Vi ønsker ikke å selge Steven Gerrard. Da kan ingen få opsjon på ham, han er jo ikke til salgs, sier manager Rafael Benitez. Ifølge Benitez nærmer Morientes seg Anfield. –Jeg er overbevist om at vi har avtalen i havn i løpet av et par dager, kanskje bare om noen timer fordi Morientes vil komme hit. Real sier de har fått flere tilbud og må vurdere alle før de snakker med spilleren. Andre klubber kan by så mye de vil, Morientes vil komme hit, er den klare beskjeden fra Benitez.

Smyth håper på flere sjanser
Mark Smyth håper på flere sjanser på førstelaget. England U21-spissen imponerte i ligacupkampen mot Tottenham. –Det var stort å debutere for Liverpool. I sommer trodde jeg ikke at jeg skulle få sjansen i førstelaget, men det fikk jeg. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Smyth som er rød fra barndommen av. Smyth var egentlig ferdig i Liverpool og inngikk ikke i Gérard Houlliers planer. Spissen testet seg i både Bristol City og Birmingham før han ble skadet. Da var Rafael Benitez på plass og spanieren lot Smyth få en ny sjanse etter råd fra Steve Heighway og Hughie McAuley. –Jeg er glad for å få en ny sjanse, sier unggutten.

Fortsatt uvisst om cupdato
Både Everton og Liverpool er trukket ut til hjemmekamp i FA-cupens 4. runde. Det steller i stand forviklinger rundt hvem som skal spille lørdag respektive på søndag i slutten av januar. Klubbene vil ta en avgjørelse først etter at Liverpool eventuelt har slått ut Burnley og etter at fjernsynskampene er valgt ut. Politiet på Merseyside ønsker at kun et av lagene spiller lørdag 29. januar.

Bournemouth gleder seg
Liverpool må først slå ut Burnley før Bournemouth kan glede seg til en tur til Anfield i FA-cupens 4. runde. AFC Bournemouth er imidlertid allerede klare for duell og formann Peter Phillips omtaler trekningen ”som nær perfekt”. –Det eneste som er frustrerende nå er at Liverpool må slå ut Burnley før vi kan lage t-skjortene våre, humrer Phillips.

Høyrebacken Jordan Holmes er tatt ut til Englands U17-turnering i Algarve senere i måneden. Han holder til daglig til på akademiet og er spådd en lys karriere. Holmes står oppført med tre landskamper for U17-landslaget hittil. England skal ut mot Norge, Frankrike og Portugal i miniturneringen i Portugal.

Reservelagskampen mot Sunderland er flyttet fra 19. januar og fram til torsdag 14. april. Årsaken til datoendringen er at vi som kjent møter Tottenham i en kamp i 4. runde av FA Youth Cup 19. januar.

Overgangsrykter
Fulham har ifølge flere britiske aviser og nettsteder gjort det klart av playmaker Steed Malbranque kan forlate klubben dersom det kommer et akseptabelt bud på franskmannen. Under Houlliers periode på Anfield ble Liverpool ukentlig satt i forbindelse med Malbranque. For rundt 5 millioner pund kan franskmannen være tilgjengelig. Graeme Souness i Newcastle skal allerede være informert, men kan få konkurranse fra Middlesbrough, Aston Villa og Tottenham om spillerens signatur.

Rangers har kommet med et nytt og forbedret tilbud til Stephane Henchoz. Sveitseren er i Rafael Benitez fryseboks, men sa først nei til Rangers da han ønsket lenger kontrakt enn et halvår. –Rangers har forandret tilbudet, nå er det noe vi kan diskutere. Stephane er mye mer fornøyd med tilbudet nå og kontraktslengden er ikke lenger noe problem, sier agent Jörg Vonmatt til Sky.

Et mer tvilsomt rykte er at Liverpool følger Wayne Routledge. Palace-vingen takket tirsdag overraskende nei til en ny kontrakt med Selhurst Park-laget. 20-åringen som spiller på England U21 er spådd en stor karriere i engelsk fotball. Hans kontrakt med Crystal Palace går ut ved sesongslutt.