Kewell for klubb og landslag

Harry Kewell tilbake i aksjon, både for Liverpool og Australia. De røde har ikke tapt hjemme mot West Ham på 42 år.

Harry nærmer seg formen
Dersom Harry Kewell starter for Liverpool mot West Ham i morgen vil det bli hans klubbkamp nummer 300 fra start.  Dessverre har hans 72 for Liverpool vært preget mer av skuffelse fra en skadeforfulgt spiller ute av form enn den spennende playmakeren man kjøpte fra Leeds.  Hans innsats siden han har kommet tilbake fra to operasjoner i sommer har imidlertid vært lovende og Kewell var en av de få lysglimtene under tirsdagens tap mot Crystal Palace.

Det at Harry Kewell endelig synes å kunne være på vei tilbake mot sin beste form har også gjort at han er tatt ut i troppen til Australia som møter Uruguay i playoff om en plass til VM-sluttspillet.  Totalt er det 11 som spiller i England som er med i troppen til kampene 12. og 16.november.


Ny motstander fra hovedstaden
Liverpool møter West Ham kl 16.00 på lørdag i en TV sendt kamp.  De røde vil håpe at det ikke betyr tre ganger ulykke i møter med fra lag i hovedstaden i løpet av en uke, siden et fullsatt Anfield vil ha vondt for å svelge noe annet enn seier etter tap mot Fulham og Crystal Palace de siste dagene.

Liverpool har dårlige tall å vise til i denne ligasesongen, hvor 13.plass med fem scoringer på åtte kamper betyr at det bare er bunnlaget og naboen Everton som har nettet færre ganger så langt denne sesongen.

Statistikken mot West Ham er imidlertid god, i hvert fall på eget gress.  I 48 ligamøter på Anfield har de røde vunnet 32 ganger og østkantfolket kun tre.  Etter at Premier League ble opprettet er tallene 7-3-0.  Den siste seieren som West Ham hadde i den røde delen av Merseyside ble oppnådd 14. september 1963.