Kewell friskmeldt med spansk hjelp

En spansk fysioterapeut får æren for fremgangen til Kewell. Spilleren sier han er 80 % - men at han kan trene uten smerte. Kampen om 4.plassen avgjøres i helgen? 5-års kontrakt på bordet til Steven Gerrard.

Harry Kewell var overraskende tilbake i troppen mot Chelsea onsdag, og spilte de siste minuttene av semifinalen. Kewell takker i dag Rafa Benitez for at rehabiliteringen har gått mye raskere enn forventet. For bare noen uker siden ble det snakket høyt om at australieneren kanskje måtte opereres og ta et langt avbrekk fra fotballen. Kewell har vært småskadet hele sesongen og har ikke kunne verken spille eller trene uten smerter. Nå takker han manageren og hans kontakter i Spania for fremgangen.

 

 - Dette har vært en vanskelig sesong for meg. Men en fysio i spansk andre divisjon, Lorenzo Buenaventura, har gjort underverker. Han jobber for Cadiz, men er en kjenning av Rafael Benitez. Luis Garcia har faktisk også vært til behandling hos ham.

26-åringen har vært i Spania for behandling vekselvis to uker om gangen. – Det har vært hard jobbing. Jeg har ikke rukket å bli solbrent, spøker Harry. Han sier videre at han føler seg 80 % klar, men at det viktigste er at han nå kan spille og trene uten smerte. – For meg er det et stort fremskritt og jeg kan bare takke sjefen for som har jobbet hardt for å finne riktig behandling for meg. Alt jeg ønsker nå er å spille fotball igjen.

 

4. plassen avgjøres i dag?
Dersom Everton vinner og vi spiller ikke samtidig tar maksimalt med poeng mot Middlesbrough kan rotteracet om den berømmelige fjerdeplassen være kjørt for godt. Vi må trolig også vinne på Highbury neste søndag for å sikre oss en plass blant de fire beste i ligaen. Ni poeng på de tre siste ligakampene er et must – samtidig som vi er avhengig av at konkurrentene avgir poeng. Etter nederlag mot City og uavgjort mot Tottenham har vi ikke lenger selv kontroll over situasjonen og må stole på at lagene rundt oss taper poeng. Både kaptein Gerrard og manager Benitez vet hvor viktig dagens kamp er, samtidig som de skal forbedrede seg til Chelsea tirsdag. Londoneren kan faktisk vinne Premier League denne helgen, med de riktige resultatene. Chelsea skal spille mot Bolton i ettermiddag.

- Vi vil kjempe og gi vårt beste så lenge det finnes en matematisk mulighet til å knipe 4. plassen, uttalte Gerrard i går kveld. Benitez sier at det alltid er en vanskelig avveining foran to slike vanskelig og avgjørende kamper som spilles med så få dagers mellomrom. På spørsmål om hva han ønsker seg mest, 4. plassen i ligaen eller suksess i Champions League, svarer han ja takk til begge deler. Manageren vet at det foregår et høyt spill bak lukkede dører om skjebnen til LFC dersom de vinner CL og samtidig havner utenfor de fire beste i ligaen. Det er blant annet seks konkurrerende klubbformenn skal være med å bestemme over Liverpools skjebne de neste årene, og Rafa legger ikke skjul på at han blir skuffet dersom en avgjørelse fra FA går mot de røde.
- FA venter nok på utfallet fra kampene og drøyer i det lengste fordi det er en slik vanskelig avgjørelse å ta. Det finnes presidens i saken fra Spania, og jeg kan ikke huske at det var så mye diskusjon rundt saken den gang. Jeg mener det må brukes sunn fornuft i saken. Dersom et lag vinner Champions League må de også få lov til å forsvare tittelen neste sesong.

Gerrard tilbys ny 5-årskontrakt

Liverpool vil snart være klar til å starte forhandlinger med sin kaptein om en ny 5-årskontrakt. Gerrard vil ganske sikkert bli tilbudt en lukrativ pakke, men Rick Parry og hans menn vet samtidig at de ikke kan konkurrere med Chelsea rent økonomisk. Med to år igjen av kontrakten sin må styret enten få Gerrard til å skrive under på nye betingelser eller selge ham denne sommeren. Hvis ikke har de en ny Michael Owen-situasjon i hendene. De kan ikke tillate seg å drøye til neste sommer – hvor han etter nyttår til være free agent. Mye tilsier at tirsdagens kamp mot Chelsea kan bli svært avgjørende for klubbens kurs de neste årene på mange områder…