Kirkland vurderer permanent overgang til WBA

Etter å ha voktet buret for West Bromwich i de fire første ligakampene, legger ikke utlånte Chris Kirkland skjul på at han vurderer å gjøre overgangen til Midlands-klubben permanent.

Chris Kirkland har i kveld for første gang avslørt at han vurderer å gjøre overgangen til West Bromwich permanent. Den lange Liverpool-keeperen er som kjent utlånt til WBA for hele innværende sesong, og han fikk tillit som ”Baggies” sin førstekeeper allerede fra første spark på ballen av.

Kirkland uttaler i kveld til West Bromwich sin offisielle hjemmeside at han er bestemt på å gjengjelde Bryan Robsons tro på han, og at han er takknemlig for at hans nye manager tok sjansen på å gi hanskene til en skadeforfulgt keeper.

- Jeg anser meg som en West Bromwich-spiller nå. Jeg er utlånt for et år, og jeg vet ikke hva som vil skje når låneavtalen opphører. Det er mye opp til Liverpool, og jeg må vite hva de ønsker før jeg kan ta min endelige bestemmelse. Men jeg kan ikke se noen grunner til at jeg ikke skal gjøre overgangen hit permanent, sier Kirkland.

- Dette er muligens ute av mine hender, for jeg vet ikke hva Liverpools sportslige ledelse tenker, og jeg må vente å se hva de ønsker ved slutten av sesongen. Men får jeg sjansen, vil jeg ikke ha betenkeligheter med å bytte Liverpool med West Bromwich.

- Lagånden her er fantastisk, og det hadde nok mye å bety for at WBA ikke rykket ned i vår. Uten dette samholdet ville de nok ikke ha klart seg. Det er gode spillere her, og de har fått meg til å føle meg velkommen. Familien min bor også i området, så det føles riktig å være her, legger han til.

- Må jeg derimot gå tilbake til Liverpool, vil jeg måtte konsentrere meg om dem igjen. Men inntil det skjer, er jeg ikke Liverpool-spiller mer. Jeg er West Bromwich-spiller, og vil gjøre alt jeg kan for at vi skal ha en god sesong.

Den store keeperen ser ut til å ha lagt skadene bak seg, etter å ha gjennomgått en vellykket ryggoperasjon i januar. Og nå har han voktet buret i de fire første ligakampene for Midlands-klubben. 24-åringen anser sine sjanser til å gjenvinne statusen som førstekeeper på Anfield som begrensede, etter Jose Reinas ankomst fra Villareal for £6M. I tillegg har jo de røde Jerzy Dudek og Scott Carson i bakhånd.

- Liverpool har Jerzy og Scott, og har hentet Jose Reina fra Spania. Men slik er fotballen, og jeg er ikke bitter av den grunn. Jeg er bare glad for å få spille for WBA, og alt jeg ønsker nå er å spille bra her. De tok en sjanse når det hentet meg, fordi jeg hadde ikke spilt fotball på åtte-ni måneder før det. Jeg hadde en komplisert ryggoperasjon, så West Bromwich gamblet i grunnen når de hentet meg. Forhåpentligvis får jeg mange sjanser til å betale dem tilbake, avslutter Kirkland.