Klar til å forbedre statistikken

Dersom Steven Gerrard & Co skal kunne utfordre i toppen av tabellen, slik han ytret ønske om tidligere i dag, kan seier mot United være den riktige medisinen. Statistikken er imidlertid dårlig. Bare en seier på de seks siste mot djevlene.

Tallenes tale er klar. Med bare en seier mot erkerivalene fra Manchester på de seks siste ligakampene har Liverpool mye å bevise i morgen klokken 13.00. Den direktesendte TV-kampen kan sende hjemmelaget oppover tabellen. Men da må vi først slå United og bevise at vi har noe der å gjøre. Samtidig må vi også klare å prestere gode kamper i ligaen etter å ha spilt Champions League fotball. Hele forrige sesong slet de røde med denne problematikken.

Med skader på Morientes og Kewell er det gjestene som har problemer med laguttaket i morgen. Mange av de spillerne Benitez valgte å spare i Champions League vil ganske sikkert være klar fra start. Da tenker vi spesielt på Steven Gerrard og hans britiske kamphaner Stephen Warnock og Steve Finnan. Det blir også en viktig kamp for José Reina i morgen. Det siste tiåret har vi blitt felt på mange keepertabber mot nettopp United. En overbevisende kamp av Reina foran The Kop kan være gull verdt.

United har tidligere sagt at både Gary Neville og Roy Keane er skadet og må stå over morgendagens batalje. I dagens aviser har Alex Ferguson på sedvanlig vis klart å forvirre alle. En del antyder at de to, eller i det minste en av dem, likevel blir spilleklar til tross for Ferguson tidligere har sagt at de er ute til ca 1. oktober. Kean skal være den som ligger lengst frem i løypa. Heinze, Saha, Fortune og Solskjær er i tillegg også skadet.

Til tross for bare ett mål på sesongens tre ligakamper hittil har både Gerrard og Cissé scoret mye i Champions League kvalifiseringen. De står på henholdsvis syv og seks mål. United har startet sesongen med å vinne tre og spille en uavgjort på de fire første. Van Nistelrooy har scoret i alle fire kampene. Liverpool har enda ikke sluppet inn baklengsmål. Chelsea er det eneste andre laget som har null i protokollen. Det er 293 minutter siden vi sist slapp inn baklengs i PL.

Det er også verdt å merke seg at det aldri har blitt 0-0 mellom de to klubbene etter Premier League ble dannet i 1992.