Kraft bare en av flere kandidater

Liverpool Echo tror Robert Kraft bare er en av flere mulige investorer som Liverpool FC nå holder samtaler med. Avisen tror ikke noen avtale er nært forestående. Michael Shields mislyktes med appell.

Chris Bascombe tar Rick Parrys uttalelser på Liverpools hjemmeside i dag for god fisk, og skriver i dagens Liverpool Echo at Liverpool foreløpig ikke er nær ved å sikre seg noen ny stor investor fra den andre siden av dammen. Bascombe utelukker ikke at Kraft-familien kan komme til enighet med Liverpool om en avtale en gang i fremtiden, men han mener at de som hevder at en slik avtale er nært forestående foregriper begivenhetenes gang.

- Ettersom det nå var en pause i ligaspillet på grunn av landskamper, var det beleilig å akseptere invitasjonen fra Kraft-familien nå. Det viste seg å bli en interessant tur, sier Rick Parry til Echo i ettermiddag.

Mer ville ikke Parry si om samtalene i Boston, men Bascombe mener det er helt klart at Liverpool vil fortsette å jobbe bak kulissene for å skaffe nye investorer som kan hoste opp betydelige pengesummer for klubben. Journalisten mener at Kraft bare er en av flere sådanne. Han er heller ikke sikker på at Kraft lar seg lokke til å investere i Anfield-klubben etter mandagens møte.

Echo skriver for øvrig at Liverpools årsmøte nå vil bli holdt en gang i løpet av januar, og ikke 1.desember som opprinnelig planlagt. I den forbindelse vil også klubbens regnskaper for det siste året bli presentert.



Bascombe skriver at Liverpool FC formelig skriker etter penger, trass i at klubben er en av de i verden med flest fans og mest suksess på banen. Rick Parry har en planlagt tur til Dubai i løpet av nær fremtid, der han skal delta i en konferanse om forretningssiden av fotballindustrien, og Bascombe mener at også denne turen må sees som en del av jakten på frisk kapital. Han estimerer nå kostnadene for en ny stadion til å ha økt fra £110M til nærmere £200M.

I fjor offentliggjorde klubben tap i størrelsesorden £21.9M, mens gjelden var på £15.4M. Mye av dette som en følge av at man måtte betale tidligere spillere og støtteapparat ut av sine kontrakter. Hele £10.7M gikk med til dette. Blant annet måtte man ut med hele £4M til tidligere manager Gerard Houllier.

Liverpool har allerede linker til Kraft-familien gjennom Reebok. Sponsoren skal ha hatt en finger med i spillet når det gjaldt å sette opp denne ukens møter mellom Parry og Kraft. I tillegg til Kraft-familien skal rike familier i Midt-Østen også stå på listen over aktuelle investorer. Disse ryktene kan fort få bein å gå på, når Parry er på plass i Dubai allerede på søndag.

Shields mislyktes med appell
Liverpool-supporter Michael Shields, som sitter fengslet i Bulgaria for en forbrytelse han hevder å ikke ha begått, har mislyktes med en appell der man forsøkte å få fengelsstraffen på 15 år redusert. Bare en av tre dommerne mente at straffen burde reduseres. En annen mann, Graham Sankey, har som kjent innrømmet å ha stått bak lemlestelsen av en bulgarsk kelner i etterkant av Champions League-finalen i Istanbul. Forbrytelsen som Shields er dømt for. Sankey nekter imidlertid å dra tilbake til Bulgaria for å bli stilt for retten der. Shields har nå bare en siste ankemulighet, i bulgarsk høyesterett på nyåret.