Kromkamp - god butikk av Liverpool

Liverpool ser ut til å gjøre god butikk på å hente Jan Kromkamp i bytte mot Josemi. Nederlenderen er nominert til ”Årets lag” av UEFA.

Liverpool ser ut til å gjøre god butikk, dersom byttehandelen som involverer nederlenderen Jan Kromkamp og Josemi blir en realitet uten at man trenger å betale et mellomlegg til Villareal. Den spanske klubben betalte nemlig AZ Alkmaar hele £4.8M for høyrebacken i sommer. Rafael Benitez ga som kjent bare £2M for Josemi, da han ble hentet fra Malaga kort tid etter at spanjolen ble Liverpool-manager i fjor sommer.

Rapportene vil ha det til at begge spillerne nå blir verdsatt til £3M, og at det dermed ikke skal betales noen mellomlegg fra noe hold. Dette kommer selvfølgelig som et slag i ansiktet på Sevilla, som også ønsket å hente Josemi tilbake til Spania på nyåret, men som kun var villig til å gi £800 000.

Fakta om Jan Kromkamp
1980: Ble født 17.august i Makkinga, Nederland.
1998: Debuterer for Go Ahead Eagles i nederlandsk førstedivisjon (nest høyeste nivå).
2000: Etter 61 kamper og 5 mål for Go Ahead Eagles forlater han klubben til fordel for AZ Alkmaar i nederlandsk æresdivisjon (toppdivisjonen).
2001: Spiller 25 kamper og gjør 2 mål for Alkmaar, som ender på 13.plass.
2002: Spiller 22 kamper, og gjør 1 mål. Alkmaar blir nummer 10.
2003: Spiller 25 kamper, og gjør 2 mål. Alkmaar blir igjen nummer 10.
2004: Spiller samtlige kamper (34), og Alkmaar ender på en sterk 5.plass.
2004:  18.august gjør Kromkamp sin debut for Nederland, når han kommer inn som reserve 20 minutter før slutt i vennskapskampen mot Sverige (2-2). Starter de neste 7 kampene for Nederland på høyrebacken.
2005: Alkmaar ender helt oppe på 3.plass i den nederlandske toppdivisjonen, og Kromkamp har imponert såpass mye på høyrebacken at Valencia og Porto viser interesse for å kjøpe han. Villareal er imidlertid klubben som stikker av med 25-åringens tjenester i august, til den nette sum av 7 millioner euro (£4.8M). Er med på laget som slår Everton ut av Champions League senere samme måned.
2005: 29.desember annonserer Villareal at de har kommet til enighet med Liverpool om å bytte Kromkamp med Josemi. Kromkamp har vært fast inventar på Villareal i Champions League, men har spilt bare 6 kamper i La Liga før vinterpausen.

Nominert av UEFA
Jan Kromkamp er for øvrig en av de nominerte på høyrebacken til ”Årets lag 2005” på uefa.com. De andre fire nominerte er Juliano Belletti, Michel Salgado, Willy Sagnol og Cafu. Du kan stemme her.