Lampard og The Kop vil bli etterforsket

Frank Lampard skal ha provosert tilskuerne på The Kop unødig da han feiret sin straffescoring i helgen, og gjenstander ble kastet inn på banen. Nå vil FA etterforske episoden. Sami Hyypiä skuffet over egen innsats.

Det engelske fotballforbundet vil sette i gang etterforskning omkring hva som skjedde under Frank Lampards feiring av hans straffescoring på Anfield i helgen. Lampard skal ha provosert hjemmefansen unødig i feiringen av 1-0 scoringen, og gjenstander skal ha blitt kastet inn på banen fra tribunene i den sammenheng.

Lampard feiret med å løpe langs dødlinjen foran The Kop med en finger til leppen, som et "hysj-tegn". Dette skal ha fått enkelte fans til å tenne på alle pluggene, og kaste gjenstander etter spilleren, uten å treffe. Dommer Graham Poll registrerte provokasjonen fra Lampard, og ga Chelsea-spilleren gult kort for hva han oppfattet som usportslig oppførsel.

- Dommerens rapport beretter også om at gjenstander ble kastet inn på banen, bekrefter en talsmann for FA.

Fotballforbundet vil sannsynligvis nå be Liverpool om å forsøke og identifisere hvem som kastet gjenstandene inn på banen, ved å gjennomgå opptakene fra overvåkingskameraene.

Politi og sikkerhetsfolk på banene rundt om i England har lenge vært bekymret for spillere som feirer ved å håne motsanderlagets fans med "hysj-tegn" eller hånden bak øret, og har bedt FA iverksette tiltak for å få slutt på slike provokasjoner mot tilskuerne.

Liverpool vil trolig ikke få annet enn en advarsel fra FA i denne sammenheng, mens fotballforbundet håper at spillerne kan lære seg til å feire mål på en mer naturlig måte, uten at man må gå til det skritt å innføre et strengere regelverk på dette området.

Hyypiä: - Vi tok ikke vare på sjansen vår
Sami Hyypiä mener at Liverpool sløste bort en ypperlig sjanse til å blande seg i tittelkampen, da man tapte for Chelsea i helgen. Finnen mener at de røde skuffet både seg selv, sine tilhengere og resten av landet, når man ikke klarte å demme opp for Didier Drogba & Co.

- Dette var en mulighet vi ikke tok vare på. Hele landet ønsket at vi skulle vinne, og vi skuffet dem. Jeg syntes vi startet bra, og det var synd at vi lot dem score så enkle mål. Jeg vet ikke om det andre målet var spikeren i kista for oss, men når du kommer i bakleksa mot Chelsea er det vanskelig å komme àjour igjen, slår midtstopperen fast.

- Vi fortsatte å kjempe, men når de gjorde sin tredje scoring var det nok slutt for oss. Men vi kommer ikke til å sitte med hendene i fanget etter dette tapet. Dette er slikt som kan skje i fotball når du møter en god motstander. Vi kan ikke forandre resultatet nå, men har vi ikke troen på at vi kan reise oss etter dette, kan vi like godt slutte å spille fotball, sier en offensiv Hyypiä.

- Selvsagt er vi skuffet, og vi har tapt selvtillit. Men den selvtilliten må vi bare vinne tilbake i neste kamp. Når du møter Chelsea er det alltid en tøff oppgave, men det var surt at de skulle gjøre målene sine som en følge av våre personlige feil. De har et godt lag, som hensynsløst straffer andre lags feil, og vi gjorde for mange feil og ble straffet for dette. Vi kan ikke forandre resultatet, men vi kan se fremover, avslutter finnen som slet med sykdom og diare i forkant av kampen.