LFC tapte på straffer i Masters

Liverpool røk ut allerede i kvartfinalen i Masters, da de aldrende stjernene var uheldige og måtte bite i gresset etter straffekonkurranse mot Chelsea.

Liverpool hadde det eldste mannskapet blant de åtte lagene som hadde kvalifisert seg gjennom distriksturneringer, hvorav flere av lagene faktisk stilte med spillere som fortsatt er profesjonelle i andre klubber.  Alan Kennedy var nest eldst i turneringen, etter at han fylte 51 år sist onsdag.

Det ble spilt ren cup, og Liverpool møtte fjorårsvinneren Chelsea i kvartfinalen.  De helrøde stilte med dette laget:  Bob Balder, Alan Kennedy, John Wark, Mike Marsh, Nigel Spackman, Paul Walsh, Michael Thomas, John Aldridge, John Durnin, og Ian Rush.

Liverpool var det beste laget mot Chelsea, og med et pasningspill av kjent rødt merke lot man Londonerne løpe rundt uten å få tak i ballen.  Man tillot lenge bare motstanderen å komme til med langskudd, og da var Bob Bolder sikkerheten selv bakerst.  John Durnin sørget for 1-0 i 1.omgang, da han satte inn en retur etter at keeper hadde gitt retur på et langskudd fra Nigel Spackman.

Alan Kennedy kunne ha avgjort kampen noen minutter før slutt i 2.omgang, men Barney fikk ballen på feil ben og den gode keeperen Kevin Hitchcock reddet hos Chelsea.  Akkurat da Liverpool synes å ro dette i land dunket Kevin McAllister inn utligningen etter at de blå hadde begynt å presse litt på.  Førti sekunder før slutt gjorde nesten Ian Rush som i gamle dager, men forsøket ble mesterlig reddet av Hitchcock.

Tre straffer til hvert lag skulle avgjøre.  Paul Walsh tok den første og keeper var kjapt nede og tok det velplasserte men ikke særlig harde skuddet nede ved stolperoten.  I rask rekkefølge scoret så Stuart, Durnin, Monkou, Wark og Lee, slik at det var Chelsea som kunne gå videre til semifinalen.

Chelsea gikk også videre fra sin semifinale, men i en spennende finale tapte fjorårsvinneren 3-2 for Leicester. Dermed klarte heller ikke London-klubben å tangere Liverpools rekord for antall seire i turneringen.