Lite hvile for landslagspillere

En rekke av Liverpools internasjonale spillere kan også bli involvert i play-off til VM i november.

De røde er allerede to ligakamper på etterskudd i forhold til mange av konkurrentene i Premier League, etter kvalifisering til Champions League og Supercup, og vil komme ytterligere i bakleksa etter VM for klubblag i Japan i desember.

12. og 16. november spilles play-off kampene for seks av toerne i gruppespillet i VM, og hvor de siste tre plassene fra Europa til sluttspillet i Tyskland skal avgjøres.  En vil tro at manager Rafael Benitez vil ha krysset fingrene for at færrest mulig nasjoner med Liverpoolspillere på laget kommer i en slik situasjon, men før de avsluttende oppgjørene i gruppene spilles neste måned ser det ikke spesielt bra ut i så måte.

Spania for eksempel, hvor både Jose Reina, Luis Garcia, Xabi Alonso og Fernando Morientes nå er inventar i troppen, ligger pr. i dag som nummer to i gruppe 7. 

Frankrike og Irland er med i den kanskje mest spennende gruppen, hvor franskmennene nå har et lite overtak etter at Cissé & Co vant i Dublin.  Irene med Steve Finnan har imidlertid fortsatt en bra sjanse til å få play-off.

Norge og John Arne Riise kan selv avgjøre om de blir runner up etter Italia, da de ligger nærmest støvlelandet med to kamper igjen å spille.  Polen eller England vil ende på de to øverste plassene i gruppe 6, hvor engelskmennene med Gerrard, Carragher, Crouch og Warnock vil toppe med seire i de to siste hjemmekampene.  Toeren i denne gruppa kan uansett få nok poeng til å gå direkte til Tyskland.

I tillegg til alt dette håper Australia at Harry Kewell blir spilleklar i november, når kenguruene skal prøve å komme seg til sluttspillet gjennom play-off kamper mot en motstander som foreløpig ikke er bestemt.