Liverpool byr på serbisk stopper

Liverpool har lagt inn et bud på £4.5M for Spartak Moskvas serbiske stopper Nemanja Vidic. Serberen skal stå øverst på ønskelista til Rafael Benitez når han nå skal kjøpe ny midtstopper.

Liverpool har lagt inn et bud i regionen £4.5M pund på Spartak Moskvas serbiske midtstopper Nemanja Vidic, og Rafael Benitez håper å sikre seg underskriften til midtstopperen i løpet av neste uke. Spilleren kan imidlertid ikke komme til Anfield før transfervinduet åpner igjen i januar, dersom hans russiske klubb gir slipp på han.

Liverpool har, som vi tidligere har nevnt, sjekket ut forsvareren ved flere anledninger. Flere andre klubber jakter også den serbiske landslagsspilleren.

Rapporter den siste tiden har tydet på at Fiorentina har ligget best an i kampen om spilleren som har 18 landskamper for Serbia & Montenegro. Men dette kan fort snu, nå som Liverpool ser ut til å kaste seg inn i kampen om forsvareren for alvor.

Vidic kom til Spartak Moskva fra Røde Stjerne. 24-åringen (født 21.10.1981) blir regnet som en hodesterk og tacklingssterk midtstopper, som også kan spille på venstrebacken. For tiden skal han være ranket som den beste mitstopperen i russisk fotball. Serberen er 189 cm høy, og veier 84 kg.

Liverpool Echo hevder at budet på £4.5M samsvarer med klausulen serberen har i sin kontrakt med Spartak Moskva. Andre kilder har oppgitt dette til £4.8M, men dette kan selvsagt skyldes svingende valutakurser og usikre omregninger fra euro.

Echo bekrefter også at Rafael Benitez håper å sikre seg underskriften til 24-åringen i løpet av neste uke, men skriver at noen hindringer må ryddes av veien først. Fiorentina er rivaler om midtstopperens signatur, og i følge Echo kommer ikke Benitez til å opprettholde interessen dersom han værer at spilleren er usikker på hvem han skal velge. Dersom Benitez trenger å overbevise serberen om at Liverpool er riktig klubb for han, vil han kjøpe en annen stopper i stedet.

Echo skriver at Vidic er en av flere forsvarsspillere som Liverpool har hatt i siktet gjennom hele sesongen, og dagens nyhet om et bud på spilleren behøver således ikke bety at jakten på en ny stopper er over.

Benitez håper at hans bud nå skal føre til at han får tillatelse til å snakke med 24-åringen, før han tar den endelige avgjørelsen om han skal gjennomføre dealen. I mellomtiden følger Liverpool-manageren andre alternativer med argusøyne.

Vidic skal ha gjort seg fordelaktig bemerket i Serbia & Montenegros VM-kamper mot Spania, og det er i disse kampene at Benitez virkelig skal ha fått sansen for 24-åringen.