Liverpool jakter på tre ”spesielle” poeng

De rødes manager vet at det å vinne over Everton betyr noe spesielt for Liverpools supportere, og antyder at Crouch og Sissoko spiller. Steven Gerrard tror at LFC vil overraske mange positivt i ligaen denne sesongen.

”Å gjøre folk glade”
”Han gjorde folk glade”, het det om den legendariske manageren Bill Shankly.  Rafael Benitez har et stykke igjen til den statusen som Shanks hadde, men spanjolen vet at en seier mot den blå naboen i kveld vil bety mye på den røde siden av Merseyside.

- Det er en stor kamp for alle, spesielt supporterne.  For meg kjempes det om tre nye poeng, men du vet at en seier mot din nabo alltid betyr litt ekstra fordi det bidrar til å gjøre folk gladere gjennom en sesong.

- Personlig har jeg nå mer erfaring med en slik kamp.  Selv om hver kamp i England er intens er lokaloppgjøret enda mer viktig.  Det er alltid en fantastisk atmosfære.  Vi vet at det dreier seg om tre spesielle poeng.

- En av de tingene som vi har forandret på bortebane denne sesongen er at vi har blitt fysisk sterkere.  Vi kan spille med Peter (Crouch) i noen kamper og spille mer ”engelsk”, noe som gjør at vi håndterer kampene i ligaen på en annen måte.  Sissoko gir oss mer kraft på midten.  Crouch gir oss muligheten til å slå langt og holde på ballen, og det var noe vi behøvde å gjøre i England.

- Da Crouch signerte, spurte folk om han var god nok for oss, men nå blir vi spurt hvorfor han ikke spiller når vi tar ham ut av laget.


Selvsikker kaptein
Liverpool vil på Goodison Park både prøve å vinne sin niende ligakamp på rad, og sette rekord ved å holde buret rent i like mange kamper i rekkefølge.  Da er det kanskje ikke så rart at Steven Gerrard mener at man kan kjempe om hva det skal være denne sesongen.

- Jeg ser meg om i garderoben og ser seiersviljen lyse ut av øynene til folk.  Forhåpentligvis greier vi å hente et trofé, og være involvert i kampen om ligagullet.  Vi ønsker å være med helt til slutt.

- Vi har en gjeng med sultne spillere.  Alle ønsker flere medaljer – mange av dem!

- Vi vet at vi kan overraske en del folk med hvor vi vil ende i ligaen i år.  Vi vil imidlertid ikke bli overrasket selv, da vi alle har tro på at denne sesongen kan gi suksess.

- Jeg tror ikke det er mange lag som ønsker å spille mot oss for øyeblikket, som viser at vi gjør noe riktig.

- Ligatabellen har ganske hyggelig lesing for oss i øyeblikket men vi kan ikke ta foten av gasspedalene og tillate oss å slappe av.  Dette er Liverpool og det minste vi forventer oss er at vi vært år skal være en utfordrer.  Liverpool, Manchester United og Arsenal vil fortsatt være der som de største utfordrerne, men det er godt å se andre lag som også gjør det bra.  Det ser ut til å være en sterk liga.