Liverpool lurt og bedratt?

Liverpool FC har engasjert belgisk advokat, etter at det viser seg at klubben kan ha vært utsatt for bedrageri i forbindelse med overgangen til Djibril Cissé. Ramon Calliste takker Liverpool.

Nyhetsbyrået AP melder at Liverpool FC kan ha blitt bedratt i forbindelse med kjøpet av Djibril Cissé. Som kjent er en rekke overgangssaker under etterforskning i Frankrike. Dette gjelder overgangene til spillere som Laurent Charvet, Jean-Alain Boumsong, Martin Djetou og Steve Marlet, i tillegg til Cissé.

Franske etterforskere raidet i forrige uke lokalene til åtte franske fotballklubber, inkludert Auxerre, som et ledd i bedrageri-etterforskningen.

Liverpool skal nå ha satt advokaten Jean-Louis Dupont på saken, og han ser ikke bort i fra at Liverpool rett og slett har blitt lurt opp i stry i forbindelse med overgangen til den franske toppscoreren.

- Liverpool kan ha blitt ett offer for bedrageri. Klubben ønsker nå å forfølge saken, bekrefter han til AP.

De røde måtte som kjent punge ut med drøye £14M for Cissé, noe som er klubbrekord.

”Man of the Moment”
Liverpools ”Man of the Moment”, Ramon Calliste, har latt seg intervjue i etterkant av sitt glitrende spill for Wales U-21 de siste dagene. Etter ha å blitt gitt en ettårskontrakt av de røde i sommer, akter han nå å innfri forventningene som Anfield-klubben har til han.

Calliste ble som kjent frigitt av Manchester United etter fjorårssesongen. En avgjørelse som sjokkerte den unge spissen. Nå har han bestemt seg for å bevise at Old Trafford-klubben tok feil, ved å spille seg inn på førstelaget i Liverpool.

- Overgangen til Liverpool har vært et lykketreff. Jeg var langt nede etter at Manchester United ikke ville ha meg mer. Det kom som et sjokk på meg. Men nå har jeg fått en ny sjanse, ut av det blå, og den akter jeg å gripe med begge hender. Dette er en fantastisk mulighet for meg, uttalte Calliste etter å ha fått hovedæren for at Wales U-21 nedstablet Aserbajdsjan med 3-0.

Waliseren forteller at han ble oppringt av Liverpools speider Frank MacParland, som husket spissen fra han så han spille som 13-åring.

- I dag kan jeg ikke få takket Frank nok. Jeg har ingen intensjoner om å skuffe noen her i Liverpool. Jeg kom hit på prøvespill først, og det gikk bra. Deretter husker jeg at jeg scoret i debuten min for reservelaget. Slik vant jeg en ettårskontrakt, og nå akter jeg å gi alt jeg har, for dette er min sjanse i livet etter det som skjedde i United, sier Calliste.

- Bare det å få trene på samme sted som førstelagsspillerne er fantastisk. Og utrolig nok er jeg en av de eldste spillerne på reservelaget her. Vi har noen 17-åringer som er helt fantastiske, og som kom til klubben på samme tid som meg.

Om gårsdagens innsats for Wales, sier den Cardiff-fødte waliseren følgende:  - Jeg var fornøyd med egen innsats, men jeg følte faktisk jeg spilte bedre mot Tyskland i forrige uke. Jeg er utvilsomt glad for å ha spilt to gode kamper, og ikke minst er jeg glad for at manageren er fornøyd. Men jeg er skuffet over at jeg ikke gjorde mål, ettersom jeg hadde noen fete sjanser, og også var involvert i oppbygningen til et par scoringer. Nå må jeg fortsette å jobbe hardt, og spesielt må jeg jobbe med avslutningene mine, ettersom jeg hadde et par store sjanser der jeg var alene igjennom uten å score.