Liverpool og Villarreal enige om Kromkamp

Nederlandske Jan Kromkamp er på vei til Anfield, med Josemi motsatt vei, dersom man blir enige om personlige betingelser og legetest går greit.

Villarreal har i kveld kommet med følgende uttalelse:  ”Vi har oppnådd enighet med Liverpool om salget av Jan Kromkamp og kjøpet av Josemi.  Overenskomsten gjelder mellom klubbene og avtalen må godkjennes av begge spillerne.

Villarreal har ikke sagt noe om avtalen er en ren byttehandel eller om noen overgangssum vil være involvert.

Jan Kromkamp er født 17.august 1980.  Han er 184 cm høy og veier 83 kg.

Nederlenderen startet sin karriere som midtbanespiller, men ble etter at han skrev under for eliteklubben AZ Alkmaar omskolert til høyreback av den kjente treneren Co Adriaanse.  Han fikk sitt gjennombrudd i 2004/05, da han debuterte på landslaget mot Sverige i august 2004, og spilte 27 ligakamper og syv kamper i UEFA-Cupen.  I kvartfinalene mot Villarreal imponerte Kromkamp i en slik grad at spanjolene kjøpte ham sist sommer.

Høyrebacken har spilt fire kamper for Villarreal i årets Champions League, og seks i den spanske ligaen, men har etter hvert slitt med å få tid på banen.  Med åtte landskamper for Nederland frykter han for sin plass i landslagstroppen dersom han får lite spilletid på klubblaget, og det skal ha vært en vesentlig årsak til han allerede søker seg vekk fra La Liga.