Liverpool på julebesøk

Julefreden begynner å senke seg også på fotballen. Spillerne besøkte Alder Hey i dag. Adidas tar over for Reebok. Nye transferspekulasjoner vedrørende kantspillere.

Etter syv strake i ligaen og 11 på rappen totalt før nederlaget mot Sao Paulo har spillerne fått et par etterlengtede rolig dager preget av trening og forberedelser til et hektisk jule og nyttårsprogram. Med fire ligakamper fra 26.12 til 2. januar blir det garantert et brutalt møte med Premier League igjen etter to kamper i Japan. Brutalt i antall spilleminutter på så få dager. Men forhåpentligvis innbringende målt i antall poeng.

Spillerne brukte gårsdagen til sitt tradisjonelle julebesøk på barnesykehuset Alder Hey children’s hospital. Her delte de ut presanger fra klubbens souvenirbutikk og forsøkte å ta fokuset bort fra sykdomspreget hverdag. Steven Gerrard, Djibril Cissé, Peter Crouch, Sami Hyypiä, Harry Kewell og Pepe Reina møtte fra LFC. Mange av barna (og de voksne) hadde kledt seg opp i klubbens farger i anledning besøket.

Adidas overtar for Reebok
Ryktene har gått lenge og det er ikke lenger en godt skult hemmelighet at Adidas tar over for Reebok som draktleverandør til Liverpool Football Club til sommeren. Overgangen har sammenheng med oppkjøpet Adidas gjorde i Reebok i høst og sportsleverandørgiganten har brukt makten sin til å ta over Liverpool. Etter det vi forstår kommer Reebok fortsatt til å profilere seg innen Premier League, men har altså måtte gi fra seg sitt største utstillingsvindu. Vi understreker at verken Liverpool, Reebok eller Adidas har bekreftet dette offentlig enda. Overgangen vil imidlertid bety nye drakter til sommeren når hele kolleksjonen skal skiftes ut.

Stadig nye transferspekulasjoner
Med snart bare en uke igjen til transfervinduet åpner blir stadig nye navn knyttet til Liverpool. Det går fortsatt i midtstoppere og kantspillere. Rafa har aldri forsøkt å benekte at det første og fremst er disse to posisjonene han ønsker å forsterke. Enkelte medier melder i dag at Liverpool har søkt om ny arbeidstillatelse for Mark Gonzalez. Tidligere i vinter kjøpte de vingspillere fra Albacete – etter å ha fått negativt på arbeidstillatelse i august (da eide de imidlertid ikke spilleren). De neste ukene vil vise hva som ligger i denne saken – og ikke minst om chileneren er godt nok for Premier League.
Med tanke på skaden til Zenden og usikkerheten rundt Gonzalez blir det også knyttet andre kantspillere til klubben. Det virker også som om Benficas Simao Sabrosa ikke blir tilgjengelig før til sommeren. Luciano Galletti spiller til daglig for Atletico Madrid og skal lenge ha blitt overvåket av Rafa. 25-åringen spiller på høyrekanten og det skal i første omgang være aktuelt med lån. Ryktene vil også ha det til at Inter Milan og et par andre storklubber snuser på Djibril Cissé. Mange håper nok å få ham billig etter han har blitt satt ut av laget de siste ukene. Det er riktig at Rafa og Cissé har hatt et oppgjør på kammerset, men Liverpool kommer nok ikke til å selge uten at det er en riktig avtale pengemessig også for de røde.