Liverpool res 0 - Leeds res 1

Skuffende kamp av Liverpools unge reservelag, da seiersraden ble brutt av Leeds. Harry Kewell spilte 27 minutter som innbytter uten problemer.

En litt skuffende omgang av det unge laget som har vunnet sine tre siste kamper.  Spesielt den sentrale midtbanen med Hobbs og Mannix har ikke fått det til å fungere og man har slitt med å skape sjanser.  I en nokså jevn omgang har gjestene fra Yorkshire vært litt farligere og det er således ikke helt ufortjent at de helhvite har en knapp ledelse.

Sjanser 1.omgang:

10 min - Idrizaj vender bort sin oppasser på kanten av straffefeltet, men skyter hardt og rett på keeper da han med fordel kunne tatt det litt mer med ro.  Liverpools største sjanse i 1.omgang.
16 min - 0-1 kom etter at et frispark bare delvis ble klarert, Willes gjorde en god redning på første skuddforsøk, men kunne ikke hindre at Walton sendte return hardt i mål.
29 min - O'Donnell somler i eget forsvar, en av spissene til Leeds snapper ballen men kommer for skrått til at det blir virkelig farlig.
33 min - Den andre brukbare sjansen som Liverpool hadde.  Calliste og Idrizaj kombinerer bra, men ballen blir blokkert og går ut til Adam Hammill på 17-18 meter.  Unggutten skyter en meter over krysset.
45 min - En feil fra Mannix gjør at en spiller fra Leeds kan løpe igjennom, men skuddet går rett på Willis.

James Smith har kommet inn for Zak Whitbread på venstrebacken, og Godwin Antwi spiller istedenfor Besian Idrizaj i 2.omgang.

Harry Kewell har kommet inn for Adam Hammill etter 63 minutter.

Hvis Leeds hadde et lite overtak før pause var det de røde som knepent førte kampen i de siste 45 minuttene.  De unge reservene imponerte imidlertid ikke denne gangen.  Spesielt på den sentrale midtbanen slet man med å få tatt noe initiativ.  Harry Kewell kom inn i "hullet" bak den andre innbytteren Godwin Antwi på topp, mens Guthrie og Calliste spilte på flankene den siste halvtimen.  Australieren kom greit gjennom 27 minutter, men uten å fremheve seg på noen som helst måte og tok det helt klart som kun en gjennomkjøring.

Sjanser i 2.omgang:
50 min – Innlegg fra David Raven, som Adam Hammill header utenfor.
56 min – Den største sjansen i 2.omgang.  Guthrie slår inn fra høyre og Godwin header like utenfor fra 5-6 meter.
79 min – Guthrie spiller igjen inn til Godwin, men keeper kan nokså enkelt redde en tam avslutning med innsiden av støvelen fra den store spissen.
80 min – Raven prøver skuddfoten etter at ballen bare delvis er blitt klarert, men keeper redder.
86 min – Leeds kommer på en kontring, og et skudd etter en ”klarering” treffer en forsvarer og går like utenfor.
90 min – Mannix får hodet på et innlegg fra Guthrie, men forsøket går rett på keeper.

SPILLERVURDERING:

Paul Willis 6 – Gjorde ingen spesielle feil på en rolig dag.  Virket solid.

David Raven 7 – Dagens kaptein tok ansvar og spesielt i 2.omgang hadde han noen gode initiativ framover.  Hadde full kontroll defensivt.

Miki Roque 6 – Interessant type.  Er ikke bygget som en vanlig midtstopper, men til tross for manglende fysikk greier han seg bra både i lufta og i duellspillet for øvrig.  Bra fart og upåklagelig innsats.

Danny O’Donnell 5 – Slurver mer enn sin kollega Roque, er i det hele tatt mer upresis og inngir ikke tillit.

Zak Whibread 6 – Gjorde en helt grei kamp på venstrebacken den omgangen han spilte, uten å engasjere seg særlig framover.

Danny Guthrie 7 – Totalt sett Liverpools beste, synes vi.  Prøvde hele tiden å gjøre noe konstruktivt med ballen og slo flere bra innlegg fra flanken.

Jack Hobbs 5 – Er en midtstopper som har ankerrollen på midtbanen.  Blir litt enkel og bidrar med lite framover.

David Mannix 6 – Uryddig og skuffende 1.omgang.  Løftet seg noe etter pause, men har den denne sesongen slitt med å innfri de forventningene mange hadde til playmakeren.

Adam Hammill 5 – Prøvde enkelte ganger å utfordre fra kanten, men det ble lite eller ingenting ut av det for unggutten i kveld.

Ramon Calliste 6 – Jobbet iherdig med fart og energi, og var et uromoment for forsvaret til Leeds, men greide likevel aldri å komme til noen skikkelige avslutninger.

Besian Idrizaj 5 – Bortsett fra et godt forsøk tidlig i kampen fikk østerrikeren bidratt lite, enten det var med fremspill eller avslutninger på mål i 1.omgangen som han spilte.

James Smith 6 – Valgte å spille på det enkle, og gjorde en grei jobb på venstrebacken i 2.omgang.

Godwin Antwi 7 – Var et positiv innslag som spiss i 2.omgang.  Allrounderen som liker seg best i midtforsvaret ga Leeds visse problemer med sin fysikk og entusiasme, og var spesielt en håndfull i lufta.