Liverpool Res – Leeds Res 0-1

Xabio Alonso gjorde sitt comeback og gjennomførte de siste 45 minuttene uten problemer. Han briljerte på midtbanen de siste 20 minuttene etter en litt rusten start.

Liverpool stiller med følgende lag:

Harrison

Hitchin  O’Donnell          Whitbread         Raven

Partridge           Welsh               Mannix  Wilkie

Platt                 Potter

Reserver: Xabi Alonso, Paul Willis (gk), Adam Hammill, Karl Noon, Paul Barratt.

Høydepunkter første omgang:

2. min: Vårt beste sjanse i omgangen kom da ballen ble spilt opp mot Potter rett uten 16-meteren. Han sparker den videre med hælen til en Partridge på løp igjennom. Ritchie avslutter litt for tidlig og keeper reddet uten altfor store problemer. Pent opprulling og et bra gjennomført angrep.

22. min: Frispark til Leeds. Keegan finner rom ved bakre stolpe og skjøt, men skuddet ble blokkert inne i feltet. Eneste gang gjestene var frempå i omgangen utenom ved scoringen.

24. min: Wilkie kom forbi backen til Leeds, og er helt fri på Liverpools venstreside. Han legger en fin ball inn i feltet, men ingen nådde frem på løp bakfra.

27. min: Omgangens eneste mål kom da Jones mottok ballen inne på Liverpools halvdel og får gå 5-6 meter upresset. Han avslutter med et pent langskudd fra ca 20 meter som gikk inn til venstre for Harrison nesten helt oppe i krysset.

29. min: Brukbart angrep hvor Wilkie fikk ballen i god posisjon. Han vrir spillet og Partridge på motsatt slo tilbake på direkten inn i feltet. Potter, som spiller bak Platt, er nesten fri men klart ikke å få noe ut av det.

Pauserapport

En ikke altfor velspilt reservelagskamp på en kjølig kveld i Wales. Skuffende omgang av de røde som er et mål bak et urutinert lag fra Leeds. Bortsett fra noen få halvsjanser har mannskapet vårt aldri klart å utfordre og markere seg i kampen. Det er altfor få spillere som viser seg frem og som tar ansvar. Leeds leder med en fin scoring av Jones – og Liverpool må heve seg flere hakk for å få poeng.

Nevner ellers at klubblegen Waller er på kampen, helt sikkert for å følge Alonso som skal innpå i andre omgang. Han gjorde det samme da Steven Gerrard var på vei tilbake fra langtidsskade. Rick Parry er også på tribunen.

46. min: Xabio Alonso kommer inn i pausen. Hitchin går ut og overlater høyrebacken til Mannix.

Sluttrapport

Mye spenning knyttet til comebacket til Xabi Alonso. Spanjolen kom inn i pausen og spilte bedre og bedre utover omgangen. Etter en litt rusten start, ble han etter hvert banens beste. Han var spesielt god de siste 20 minuttene. Han løftet spillet for laget og det var flatterende at Leeds gikk av banen med alle tre poengene. Xabio kom til med et par skikkelige krempasninger mot slutten og viste frem noe av sitt register. Trenger nok en omgang til før han er klar for førstelaget. Dagens bestemann var totalt sett Ryan Wilkie.  Han fikk etter hvert taket på høyrebacken til Leeds og kom frem gang på gang. Flere bra initiativ på kantene, oftest farligst da han skar igjennom innover i feltet. Var involvert i nesten alt vi skapte fremover på banen.

De fem beste

5 – Ryan Wilkie. Kntspilleren hadde en brukbar førsteomgang, men løftet seg ytterligere mot slutten av andre. Aktiv uten at det ble så mye ut av det til å begynne med. Skapte gang på gang trøbbel mot slutten av kampen. Bla med mange gode innlegg. Spiller med stort register, teknisk god. Mangler litt på farten, men er en intelligent god spiller.

4- Xabi Alonso. Rusten start, mange feilpasninger. Kom imidlertid mer og mer med. Styrte midtbanen de siste 20. Fant tempoet i kampen og fikk rytmen i pasningene. Slo langt og kort og briljerte med større og større presisjon. Positiv kamp og viktig for ham å få gjennomført en slik omgang.

3- David Raven. En av våre beste i første. Ikke så mye involvert i siste. Hadde 3-4 bra forseringer fremover og gjør en trygg og stødig jobb hele veien.

2- John Welsh. Kanskje den jevneste i dag. Begynte best, selv om han ble litt anonym i perioder. Flink til å holde på ballen og finne kloke alternativer.

1- Zak Whitbread. Problemfri kamp og vinner de viktigste duellene. Farlig frempå på dødballer og gjør en bra jobb gjennom 90 minutter.