Liverpool vil begrave spøkelset fra 1982

Etter ankomst Bulgaria har Liverpools spillere og ledere stadig blitt påminnet det forsmedelige nederlaget for CSKA Sofia i 1982. I kveld er de røde ute etter å begrave det spøkelset en gang for alle.

CSKA Sofia satser på å gi Liverpool et gjensyn med spøkelsene fra 1982, når de er vertskap for Liverpool i kveld. Når klubbene sist møttes hadde Liverpool, som nå, akkurat vunnet Europacupen, og bulgarerne vant 2-0 på hjemmebane og eliminerte tittelforsvarerne fra Europas gjeveste klubbturnering med 2-1 sammenlagt.

Seieren over Bob Paisleys mannskap for 23 år siden har blitt en gjenganger i spørsmålene fra pressen til Rafael Benitez etter at de røde landet på bulgarsk jord i går. Det er tydelig at CSKA Sofia vil benytte dette for hva det er verdt, i håp om å gjenskape triumfen fra den gang.

Tomålsscorer fra oppgjørene i 1982, Stoycho Mladenov, er en av mange som mener at historien vil gjenta seg.
- I 1982 var det ingen som ventet at vi skulle slå ut Liverpool, men vi overrasket alle. CSKA har for vane å reise seg til de store kampene, og alt kan skje i kveld. De kan oppnå et godt resultat, tror han.

Rafael Benitez tror imidlertid at hendelsene for over to tiår siden vil ha liten betydning i kveld.
- Jeg foretrekker å snakke om fremtiden, ikke fortiden, sa han etter atskillige påminnelser om hva som skjedde i 1982 etter ankomst Bulgaria.

- Vi har stor respekt for CSKA Sofia sine fotballferdigheter, og du vet aldri hva som vil skje i fotball. De to første rundene ble rimelig enkle for oss til slutt, selv om begge lagene vi møtte spilte bra. Dette er et sterkere lag. Vi må være forsiktige, legger han til.

Ettersom det er bare 17 førstelagsspillere som er skadefrie, er det en rimelig tynn tropp Benitez har tatt med seg til Bulgaria. Men selv om det er få spillere å velge mellom vil ikke spanjolen avsløre sin lagoppstilling før tett opptil avspark. Det store spenningsmomentet knytter seg til hvorvidt han vil benytte seg av en eller to spisser på topp.

Liverpool Echo melder for øvrig at verken formann David Moores eller daglig leder Rick Parry er med til Bulgaria, og avisen mener at årsaken til dette skal være at de jobber med å hente inn flere spillere før helgens ligastart.