Løgner om Liverpool i siste United-Supporteren

I siste utgave av United-Supporteren har de valgt å gi en hooligan av verste slaget mye spalte plass. I stedet for å tone ned hans synspunkter på Heysel har bladet i stedet slått det opp med egen overskrift med tittelen ”Scouserne drepte”.

Om ikke lenger kommer The Kopite i posten til medlemmene i Liverpools supporterklubb. Her vil vi selvsagt bruke rikelig med plass til å feire ”Mission Impossible” i Istanbul 25. mai. Samtidig som Liverpool nettopp har vunnet den gjeveste europacupen for femte gang, benytter Manchester United Supporterklubb anledningen til å la sitt medlemsblad bli brukt til å spre løgner om Liverpoolsupportere i forbindelse med tragedien på Heysel stadion før Europacupfinalen mot Juventus for 20 år siden.

 

Mens vi Liverpoolsupportere kan glede oss over triumfen i Istanbul, bruker United-supporteren (som ikke har noen egne triumfer å skrive om) fire helsider til å la en fotballpøbel av verste sort fortelle om sin ”karriere” som hooligan.

 

Her hevder han at Liverpoolsupportere hadde med seg kniver på stadion og regelrett myrdet Juventustilhengere før den ulykksalige Europacupfinalen i 1985. Mens Liverpool og Juventus har gjort det de kan for å skape forbrødring og samhold mellom sine to lags supportere etter tragedien i 1985, lar Supporterklubben til Man U en av sine mest fryktede hooligans fremstå som sannhetsvitne om det skjedde på Heysel, uten at han engang var til stede!

 

Formålet kan vanskelig oppfattes som noe annet enn å skape ondt blod mellom United- og Liverpoolsupportere. Bladet har tydeligvis ingen betenkeligheter med å la seg ukritisk bli brukt til å spre denne voldsmannens løgner og usannheter om Liverpool-supportere, som de siterer uten å kommentere at påstandene ikke stemmer med politiets egen etterforskning eller UEFAs konklusjoner.

 

Vennskaplig rivalisering og litt ”slenging med leppa” må vi tåle, men det er vanskelig å se hvorfor United-supporteren – som nettopp har blitt kåret til Norges beste medlemsblad av Supporterunionen for britisk fotball - velger å slå opp saken under overskriften ”-Scouserne drepte!” og deretter lar en hooligan fritt få lov til å komme med sine påstander uten kommentarer fra redaksjonen. Folk som leser dette bladet vil jo tro det mannen sier er sant.

 

At det døde 39 mennesker da en mur raste sammen på Heysel, og at Liverpooltilhengere må påta seg mye av ansvaret, er det ingen tvil om. Men å beskylde Liverpoolsupportere for mord, er noe ganske annet. Hvorfor supporterbladet til Manchester United i det hele tatt velger å bruke spalteplass på en kamp som ikke på noe måte involverte deres eget lag, og som kun sprer negativ omtale av Liverpool, kan vi bare spekulerer i.

 

Når dette kommer rett etter den fantastiske triumfen i Istanbul, må det være lov til å spørre seg: Ble det for vanskelig å takle for United-supporteren at det var Liverpool som ble Champions of Europe i år, mens deres eget lag gikk ut i åttendelsfinalen?

 

Pål Chr. Møller

Formann LFCSCSB

 

Dette skriver United-Supporteren

Her er noen av uttalelsene under overskriften ”Scouserne drepte” i siste United-Supportern:

 

”-Heysel-tragedien er en skamplett på Liverpool FC som scouserne ikke vil vedkjenne seg. Det er fordi de skammer seg. De vet at Juventusfans ble regelrett myrdet.”

 

...”jeg vet hva som skjedde. Da Liverpool møtte Roma noen år i forveien, fikk scouserne virkelig hard medført. De ble regelrett banket opp. De ventet lenge på revansj mot italienerne, uansett hvilken klubb de tilhørte. Og sjansen kom på Heysel.”

”-Med blant annet sine Stanley-kniver jaget og skremte de Juventus-fansen: Om de fysisk knivstakk dem, slo dem i hjel eller ikke er irrelevant.”.. Det kaller jeg mord.”